Havaların ısınmaya başladığı şu günlerde, akşamları hafif yemekler​ yemeye çalışırız. Ramazan nedeniyle de uzun süren açlık nedeniyle birden bire ağır yemekler bir takım rahatsızlıklara neden olduğundan orucumuzu hafif yemeklerle açmakta fayda var. Önden içilen bir çorbadan sonra hem doyurucu hem mideyi yormayan bir yemek seçtik sizlere.. Bu sefer tavuk ile hazırladık, çok da güzel oldu. Deneyeceğinizi umarım.. Haydi o zaman tarife geçebiliriz.

MALZEMELER:

3 adet büyük boy kabak

1 adet kuru soğan

1 adet büyük yada 2 orta boy domatesin rendesi

1 tatlı kaşığı domates salçası

1 yemek kaşığı pirinç

100 gr tavuk göğüs eti

1 kahve fincanı zeytinyağ

2 su bardağı su

Tuz

Karabiber

6 dal dereotu

YAPILIŞI:

Tavuk göğüs etlerini küçük küpler halinde doğrayın.

Kuru soğanı yemeklik doğrayarak tencereye alın ve zeytinyağ ilavesiyle kavurmaya başlayın.

5 dakika kavrulan soğanlara tavuk etlerini de ekleyerek, tavuklar yumuşayana kadar kavurmaya devam edin.

Domates rendesi ve salçasını ekleyin.

Bu arada kabakların dış kabuk kısımları kazıyın ve küpler halinde doğrayın.

Yumuşayan tavuklara kabakları, tuzunu, karabiberini ve suyunu vererek kapağını kapatın.

Kısık ateşte pişmeye bırakın.

Servis yapacağınız zaman ince doğranmış dereotunu serperek ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sevgiyle...