Merhabalar,

Yaz mevsiminin en çok çeşidi yapılan bir sebzesi olan patlıcan ile bu kez islim kebabı yapalım.

Gerek kemer patlıcan gerekse bostan patlıcan hemen her ev de kolaylıkla bulunan ve hemen bir çeşidi ile sofralara gelen bir sebze olması nedeniyle aklımıza ilk gelen yemekleri oluşturmakta..

Eğer bir de patlıcanı çok seviyorsanız yaratacılık sizlere kalmış.

Bugün de bu tarifimizle lezzetli bir yemeği ve şık sunumuyla sizlere sunalım istedik.

Şimdiden hepinize kolaylıklar diliyorum.

  • MALZEMELER:
  • 9 adet Tavuk baget
  • 3 adet büyükçe kemer patlıcan
  • 2 adet domates
  • 6-7 adet çarliston biber
  • 1 tatlı kaşığı domates püresi
  • 1 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 9 dilim tost kaşarı
  • KIZARTMA İÇİN:
  • 2 su bardağı ayçiçek yağı
  • YAPILIŞI:
  • Tavuk bagetleri derileri ile birlikte 2 su bardağı su ekleyerek 15 dakika haşlayın.(kaynamaya başladıktan 15 dakika)
  • Haşlanan tavukları ılınınca derilerinden ayırın ve tuz kırmızı biber serpin.
  • Bir tavada tereyağını eritin ve tavukları kızdırılmış tereyağında döndürün.
  • Tavuklarımız hazır şimdi gelelim patlıcanlara;
  • Patlıcanları alacalı soyun ve uzun şeritler halinde kesin.Tuzlu su içerisinde 10 dakika bekleterek kara suyunu çıkarın.Tekrar soğuk su ile yıkayın ve kurulayın.
  • Bir tavaya ayçiçek yağını alarak kızdırın ve uzun dilimlediğiniz patlıcanları karartmadan pembe kızartın.Kağıt havlu üzerine çıkararak fazla yağını çektirin.
  • 18 adet patlıcan diliminiz olacaktır.
  • Patlıcanların iki tanesini + şeklinde bir tabağa yerleştirin.
  • Tam orta kısmına tavuk bageti yerleştirerek patlıcanla sarın ve bir kürdanla birleştirin.
  • Domatesleri halka doğrayın ve şapka gibi üzerine geçirin.
  • Çarliston biberleri baş kısmını keserek iç çekirdek kısmını çıkarın.5cm keserek bagetin kemik kısmına geçirin.
  • Domates püresi ile 1 su bardağı suyu karıştırın ve fırın tepsisine boşaltın 
  • Üzerine tavukları yerleştirin.
  • 180 derece de ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin.
  • 15 dakika sonucun da tost kaşarlarını en üstlerine bırakın ve tekrar fırınlayın.
  • Kaşar eriyene ve hafif pembeleşene kadar fırında pişirin.
  • Sıcak servis yapın.
  • Kişi başına sayarak yapabileceğiniz ve rahat ikramı şık görünümü ile sofralarınızda yerini alacaktır.
  • Hepinize afiyet olsun.
  • Sevgiyle...