Herkese merhabalar,

Bugün ki tarifimiz sokak lezzetleri olarak ilk sıralarda yer alan ve her mevsim yenebilen bir lezzet olan kokoreç'in tavuk ile yapılanı..

Bu seçenek neden derseniz evlerde sokakta yediğimiz gibi lezzeti evimizdeki ızgaralarda bulamamızdan kaynaklanmaktadır.

Biraz da eğer gerçek kokoreçi yemeyenler var ise çoğumuz tavuk sevdiği için bu sokak lezzetini hepimizin yiyebileceğidir.

Şöyle bir tarihine gidersek aslında kokoreç Orta Asya'dan Anadolu kavimler göçü ile taşınmış ve padişahların gözde yiyeceği olmuş ve o tarihten bu yana el arabalarında sokak lezzetleri olarak baş köşeye kurulmuştur.

Şimdi biz gelelim tavuk ile o lezzeti nasıl yakalar ve severiz.

Bir hafta sonu ekmek arası yapabileceğiniz bir yemek olsun ve denemenizi öneririm.Hepinize kolay gelsin...

MALZEMELER:

1 adet bütün tavuk göğüs

2 yemek kaşığı zeytinyağ

1 yemek kaşığı tereyağ

2 yemek kaşığı soya sosu

3 diş sarımsak

2 çay kaşığı kekik + kimyon + kırmızı pul biber + tuz

SERVİS YAPARKEN:

Sandviç ekmeği

sivri biber 

domates

YAPILIŞI:

Tavuk etlerini mini küpler halinde doğrayın.

Bir kase içerisine alarak zeytinyağ,soya sosu,rendelenmiş sarımsak,tuz ve baharatları ekleyin ve karıştırın.

1/2 saat ( en az) buzdolabında bekletin.

Döküm tavanızı yüksek ateşte ısıtın ve tavukları tavaya bırakın.

Devamlı karıştırarak sulanmadan ızgara kıvamında pişirin.

Bu arada tereyağını ekleyin ve karıştırın.

Sandviç ekmeklerini ortadan ikiye kesin ve tavada pişmekte olan tavuk kokoreçlerin üzerine kapatarak ısıtın.

Ekmeklerinizin arasına tavuk kokoreçleri yerleştirin.

Eğer baharatlarınız az gelirse (çünkü kokoreç biraz baharatlı çok daha güzel olur)ekmek arasına koymadan biraz daha ekleyebilirsiniz.

Sivri biber ve domates eşliğinde ikrama sunabilirsiniz.

Hepinize afiyet olsun.

Sevgiyle...