MALZEMELER:

750 gr tavuk göğüs eti

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı kekik

1 çay kaşığı köri

1 çay kaşığı sarımsak tozu

1 çay kaşığı pul biber

SOS:

1 adet yumurta

1 şişe maden suyu

5 yemek kaşığı un

1 çay kaşığı karbonat

az tuz

KIZARTMAK İÇİN:

2 su bardağı sıvıyağ

YAPILIŞI:

Tavuk etlerini parmak kalınlığında ve boyunda kesin.Baharatların hepsini bir kasede karıştırın. Tavukları yıkayın ve kurulayın. Bir tepsiye alarak baharatlarla karıştırın ve 1 saat bekletin.

Sos için bir kaseye yumurtayı alın ve çatalla çırpın. Un, karbonat ve maden suyunu ekleyerek karıştırın.

Sıvıyağını bir tavaya alarak kızdırın.

Baharatla beklettiğiniz tavukları önce sosa bulayın ve kızdırılmış sıvıyağ da pembe kızartın. Fazla yağını çekmesi için bir tabağa kağıt havlu sererek kızaran tavukları çıkarın. Servis tabağına yerleştirdiğiniz tavuk kalamarları taze nane doğradığınız yoğurt ile ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.