MALZEMELER:


3 adet yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1,5 su bardağı + 1 su bardağı süt
3 yemek kaşığı kakao
2 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

ÜZERİNE:
Kırılmış fındık ve damla çikolata

YAPILIŞI:
Yumurtalar ve toz şekeri köpürene kadar mikserle çırpın.
1,5 su bardağı süt,1 su bardağı sıvıyağ ve kakaoyu ekleyerek çırpmaya devam edin.Bu karışımından 1,5 su bardağı bir kaseye ayırın.
Kalan karışıma unu,kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyerek kek hamurunu hazırlayın.
24-26 cm çapındaki yapışmaz tavayı yağlayın ve unlayın.Kek hamurunu tavaya alın.
Ocağın üzerini 4 yada 5 kat folyo kağıt ile kapatın ve kısık ateşe alın.Tavayı oturtun ve kapağını kapatın.Takribi 40-45 dakikada pişecektir.Yine de ocaklar farklılık arzedeceği için kürdan kontrolu yapın.
Bu arada ayırdığınız karışıma 1 su bardağı süt ekleyerek orta ateşte bir taşım kaynatın. Ve soğutun.
Pişen keki ılınınca servis tabağına ters çevirin ve üzerine sos gezdirin. Arzuya göre üzerini fındık kırıkları ve damla çikolata ile süsleyin.

Afiyet Olsun.