MALZEMELER:
3 adet yufka
125 gr tereyağ
1 adet yumurta
1 su bardağı su
3 yemek kaşığı zeytinyağ

İÇ HARCI:
Beyaz peynir + maydanoz

YAPILIŞI:
Tereyağını eritin ve ılıtın,yumurtayı ekleyerek çırpın.
Yufkanın birini tezgaha yayın ve sos gezdirerek fırça yardımıyla her tarafına sürün.Yufkayı ortadan ikiye kesin.
Yufkanın alt kısmını 2 parmak eninde içe kıvırın ve peynir maydanoz karışımını yerleştirin.Yan kısımlarını içe kapatın ve rulo kıvırın.Gül şekli vererek tavanın orta kısmına yerleştirin.Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlıyarak tavaya yerleştirin.
1 su bardağı suyu böreğin üzerine boşaltın ve 5 dakika bekletin.
Tavanın üzerine bir kapak kapatarak suyunu süzün ve böreğin üzerine zeytinyağını gezdirin.
Tavayı kısık ateş üzerine alarak kapağını kapatın ve pişmeye bırakın.
Alt kısmı pişen böreği ters yüz ederek bu sefer kapak kapatmadan diğer tarafını da pişirin.Pişen böreğinizi bir tepsiye alın ve ılımasını bekleyin.
Daha sonra dilimleyerek servis tabağına alabilirsiniz.
Afiyet olsun..
Sevgiyle...