Biz Türkler, Büyük Selçuk Türk İmparatorluğu, Sultan Alpaslan, Melikşah, Anadolu Selçuklu Türk Devleti, Osmangazi’nin kurduğu, Türk Osmanlı İmparatorluğu, Cihan Devleti, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu modern, laik Türkiye Cumhuriyeti ile süren 1000 yıllık tarihin ahfadıyız, torunlarıyız. Osmangazi, Murat Hüdavendigar, Yıldırım Beyazıt, Yavuz Selim, Kanuni Sultan Süleyman, 4. Murat, hepsi hepsi bizim atalarımızdır. Onlarla gurur duyuyoruz. 

Lise sıralarında, Mülkiye’de tarih derslerini çok severdim. Notum hep 10’du. Biz Büyük İmparatorluklar, Cihan Devletleri kurduk, tüm dünyayı dize getirdik, zaferler kazandık. Bizim ana vasfımız, özelliğimiz, ırkımız, Türklüktür. Müslümanlık din faktörü özelliğimizdir. Çocukluk yıllarımızda, Abdullah Ziya Kozanoğlu’nun, Feridun Fazıl Tülbenci’nin, tarihi kitaplarını okuduk. Tarihimizi öğrendik. 

Tarihimizi bilmede, kitaplar, tiyatro eserleri, diziler önemli rol oynamaktadır. TBMM’de, Milletvekili olarak görev ifade ederken, Plan-Bütçe Komisyonunda, Genel Kurulda, Kültür Bakanlığı görüşülürken, Sn. Bakanlardan, tarihimize oya gibi işleyen tarihi eserlere, özellikle önem verilmesini rica ederdim. Orhan Asena, Turan Oflazoğlu ve diğer tarih müellifleri, Deli İbrahim, 4.Murat, 3.Selim, Fatih gibi eserler vermişler, bunları Devlet Tiyatroları, Devlet Operası başarı ile icra etmiştir. Son yıllarda TV’lerde yayımlanan Muhteşem Yüzyıl dizilerini, büyük bir ilgi ile izliyoruz. Muhteşem Yüzyıl, Kanuni Sultan Süleyman ile başladı, Kösem Sultan ile devam ederken, Deli İbrahim zamanına kadar bizi getirdi. Saray yaşamını, haremi, entrikaları, dönemin kıyafetlerini, takılarını, davranış, hitap tarzlarını, seferleri, sarayın muhteşem dekorunu, divanları, vezirleri, paşaları, kapıkullarını, baltacıları, cariyeleri, hasekileri, cellatları, Yeniçerileri, Sipahileri... Her şeyi büyük bir ilgi ile izledik. Hürrem Sultan, Kanuni’nin aklını başından alacak kadar aşık olduğu çok güzel bir kadındır. Üzerli’nin diziden ayrılmasından sonra o role gelen sanatçı olmadı. Olsa olsa, Kanuni’nin annesi olabilirdi. Büyük bir isabetle dizi, Kösem olarak devam etti. 1. Ahmed, 4.Murat, İbrahim, Avcı Mehmed’e kadar gelindi. Büyük reyting aldı, yabancı ülkelere satıldı. TİMS Yapımı, tüm oyunları, tüm ekibi kutluyorum. Özellikle 1.Ahmet, 4.Murat, Deli İbrahim, Kösem Sultan, Turhan Sultan, Farya Sultan, Kemankeş, Silahtar, Şeyhülislam, Vezirler, Harem Ağaları, Kuyucu Paşa fevkalade başarılı oldular. Özellikle Kösem Sultan’ı oynayan Nurgül Yeşilçay, tarihi rolünün hakkını verdi. Mekanlar, saray bahçeleri, kıyafetler her şey  tarihe uygundu. TİMS Yapımdan, Kültür Bakanından, bu dizinin devamının çekilmesini, Lale Devri, 3.Selim, 2.Mahmut velhasıl Türk Osmanlı Devleti’nin, duraklama, gerileme dönemlerinin de milletimize gösterilmesini rica ediyorum. 

Muhteşem Yüzyıl, Kösem ile aynı süreçte, Payitaht Abdülhamit isimli yeni bir dizi başladı. Sürekli izliyorum. Bizler, lise sıralarında Padişah Abdülhamit’i farklı tanıdık. İstibdatçı, diktatör, Kızıl Sultan denildi. Aslında, Abdülmecit, Abdülaziz, Abdülhamit dönemlerinde önemli işler yapmış, Vatana, Millete hizmet etmiş padişahlardı. Esasen, büyük sanatçı olan Bülent İnal, Abdülhamit rolünü harika oynuyor.  Ancak yazılan senaryoda bazen, tarihe ters düşen durumlar oynanıyor. Din faktörü çok fazla öne çıkarılıyor. Oysa, Abdülhamit, Batı’yı yakından izleyen, laik düşünceli, medeni, yenilikçi bir padişahtı. Asla gerici, yobaz değildi. Türk Toplumunun, geri kalışının nedenleri arasında Rönesansı, Sanayileşmeyi, Batının ileri, kültür sanat değerlerini izlememesini iddia etmiştir. Sıkı yönetim tarzı, devletin, birlik ve beraberliğini korumak, toprak kaybetmemek, yeni demiryolları inşa edebilmek adına izlenmiştir. Bu nedenle Osmanlı Padişahlarını, herkesin kendi düşünce sistemine göre göstermek fevkalade yanlıştır. 

Örneğin Padişahlar, harem hayatına düşkündü. Bir çok padişah, içki içerdi. Mesela, 4.Murat büyük bir Hünkardı, ne yazık ki, çok genç yaşta içki yüzünden öldü. Fatih Sultan Mehmed dinen yasak olmasına karşın, İtalyan Ressam Belinni’yi getirerek, portresini yaptırmıştır. Netice itibariyle, tarihimiz iyi yönleri ile, kötü yönleri ile bizimdir. Oralardan geldik, gerçekleri değiştiremeyiz... Tekraren görüştüğüm kişiler adına istirham ediyorum. Tarihi dizilere önem veriniz, bu diziler devam etsin. Oynanan bölümleri de saklamayın, gösteriniz. Özellikle, Türk toprakları olan dünyada, yaşayanlar, bu dizilerin gösterilmesini, devamını istiyorlar....