Kadrolar açıklanmadan önce Emenike'nin ilk 11'de olacağını düşünüyordum.Alper Potuk'un fizik gücünün Emenike'ye göre daha yazıf olması Fenerbahçe'nin sağ kanatta zaman zaman sıkıntı yaşattı.Galatasaray'da Yasin ve Podolski'nin yedek soyunması ilk yarıda hücumda olmayışı Fenerbahçe savunmasının ekmeğine yağ sürdü.

İlk yarı bol pozisyonlar beklerken havada uçuşan sarı kartları gördük.Tam ilk yarı golsüz mü bitecek derken Şener'in Gökhan Gönül vari enfes pasını Van Persie, gelişine doksana atmasıyla Fenerbahçe ilk yarıyı önde kapattı.Mücadelede Galatasaray adına öne çıkan Bruma ve Muslera dışında diğer oyuncuların performansı beklentilerin altında kaldı.

İkinci yarıya daha etkili başlayan Fenerbahçe daha net pozisyonlara girmesine rağmen Volkan Şen yine cömert gününde olduğunu harcadığı pozisyonlarla gösterdi.Ayrıca Sabri'nin elle oynamasını Cüneyt Çakır'ın es geçtiğini belirtmeden geçemeyeceğim.

Penaltı pozisyonuna gelecek olursak,Serdar Aziz gibi tecrübeli oyuncu sakatlıklardan dolayı oynamamasından dolayı mıdır nedir,iyice futbolu unutmuş topa müdahale etmesi gerektiği yerde Josef'e müdahale etti. Josef demişken aldığı tüm topları olumlu kullanan,mücadelesi ve hırsıyla takım arkadaşlarını ateşlemesi taktir edilesiydi.Bu akşam Lens'in sahada olmaması da Galatasaray'ın sahadan daha farklı mağlup olarak ayrılmamasını sağladı.

Genel olarak derbiye hem fiziki hem psikolojik olarak hazırlanıp mücadelenin büyük bölümünde oyunu domine eden Fenerbahçe kazanmaya hak etti. Galatasaray'lı yöneticilerden tutun forma giyen oyunculara kadar derbinin önemini aşılanmadığı sürece bırakın 18 yılı 28 veya 38 yıl geçse bile Kadıköy'de maç kazanamayacaktır.