Özellikle ev hanımları bu hobiyi ek gelire de çevirebilmektedir. Örgü sanatının içerisinde yer alan tığ işi oldukça ustalık ve bilgi birikimi isteyen bir daldır. Çünkü minik detaylar yapacağınız tığlar için daha öncede örgü yapmış olmanız gerekmektedir. Daha önce hiç örgü yapmayan bir bayan, tığ ile ince detayları çok zor yapacaktır. Tığ işleri ise genelde şal ve havlu kenarları için kullanılmaktadır. Tığ işi şal modelleri bayanların en çok ilgisini ve dikkatini çeken eserler konumundadır. Birçok bayanın kendi modellerini ürettiği bu sanatta bir model sınırlaması yoktur.

Zaman zaman moda değiştiren tığ işleri, patikler içinde çok kullanılmaktadır. Birçok şal modelleri bulunmaktadır. Özellikle yeni doğan bebekler için örülen ve el işi olduğu için çok kıymetli ve değerli olan bu patikler gerçekten sanat eseri niteliğindedir. Yapımı uğraştıran ve emek isteyen bir iştir.

Şimdi sizlere bir tığ işi örneği verelim; gerekli olan malzemelerimiz angora ip ve 3,5 numara tığdır. Yapılışı ise gayet basit olan bu modelde, ilk önce figürleri örüp daha sonra da birleştireceğiz. Total de 4 adet yarım 6 adet tüm figür yapacağız. Ve oluşturmuş olduğumuz bu motifleri örümcek yardımı ile birleştiriyoruz. Başlayacak olursak ilk önce işe 7 adet zincir atıyoruz ve 8 tane 5’li bademi işliyoruz. Oluşturulan bademlerin arasına 2 şer adet zincir çekiyoruz. Bademleri kapattıktan sonra ise yukarısına tekrar 2 şer sıra zincir çekip 4 tane daha 5’li badem yapıyoruz. Bunu 2 örümcek ile tamamlayıp yana geçiyoruz. Yan tarafta da aynı şekilde 4 tane 5’li badem ve aralara örümceklerle bu sırayı da tamamlayıp bitiriyoruz. Üst kısımda 4 tane 5’li bademlerin iç kısmına da 3 adet badem örüyoruz. Bunların üçünü bir topluyoruz. Arka sırasına tekrar 2 örümcek atıyoruz. Alttaki örümceğe 2’li batıp tekrar 2 örümcek atıyoruz. Sonra da 4’er örümcek yapıyoruz. 4 tane badem den sonra 3 adet 5’li badem yapıp 3 ünü toplayıp 2 adet de örümcek ekleyerek devam ediyoruz. Daha sonra alttaki örümcekten batıp 2 örümcek daha ekliyoruz. Bu sıraya total de 8 bölüm 3 tane 5’li badem yapıyoruz.

Daha sonra bademleri örümcekle birleştiriyoruz. Daha sonra köşeleri yapıyoruz. Aralara örümcekler atıyoruz. Bu sayede oluşturduğumuz parçaları birleştirerek güzel bir model elde etmiş oluyoruz.