Hele tatlı tarifleri resimli ev hanımlarının kaçırmadan takip ettikleri ve hemen denedikleri tariflerden. Yine de çocukları da düşünerek anneler tarafından güzel pasta tarifleri daha bir özenle seçilir. Pastahaneden alınan pasta nedense çocuklara daha lezzetli gelir. Kavanozda pasta hem mükemmel görselliğiyle, hemde farklı bir lezzet oluşuyla tüm hanımların hemen dikkatini çekecektir. Bu basit ama özel pasta tarifini mutlaka denemelisiniz. Yaparken keyif alacağınız hem kolay hemde lezzetli bir pasta olan kavanozda pastayı yapmanızı öneriyorum. Özellikle günlerinizde misafirlerinizin oldukça dikkatini çekecek sunumuyla kavanozda pasta ikramınız pek havalı olacak. Yaparken özellikle pastanın kremasının çok yoğun olmamasına dikkat edin. Kavanozda pastanın kreması hafif akışkan bir yapıda olması gerekiyor. Pasta ve kreması soğuduktan sonra kavanoza yerleştirilirse daha uygun olacaktır. Pandispanya hamurunu fırın tepsisine yayarken de önce tepsiyi yağlamayı sakın unutmayın. Pastanızın kekinin tepsiye yapışmasını ve dağılmasını kesinlikle istemezsiniz öyle değil mi? Tepsinizi yağlarken de margarin kullanmanız gerekli. Şimdiden afiyet olsun.

Kavanozda Pasta İçin Gerekli Malzemelerimiz:
- 4 adet yumurta
- Kabartma tozu
- Vanilya
- Yarım su bardağından çok az toz şeker
- 1 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı kadar nişasta
- 1 çay bardağından biraz fazla süt
- Ayçiçek yağı
- Çeyrek paket Margarin

Kreması İçin:
- Yarım kilo süt
- Yarım su bardağı toz şeker
- Parça çikolatalar
- 2 yemek kaşığı labne peyniri
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 adet yumurtanın sarısı
- Bir avuç antep fıstığı içi

Güzel pasta tarifleri kategorisinden, Kavanozda Pastanın Yapılışı:

Yumurtaları toz şekerle bitlikte iyice köpürene kadar çırpın. Sütü ekleyip çırpmaya devam edin. Unu eleyin ve sıvı yağ ile birlikte çırpın. İçine nişastayı, bir paket kabartma tozunu ve bir paket vanilyayı ekletin, pandispanya hamuru artık fırınlanmaya hazır. Fırın tepsisinin altını margarin yağ ile yağlayın ve pandispanyayı tepsiye dökün. Tatlı tarifleri resimli olarakta anlatılır ama devam ediyoruz yazımıza,Pandispanya kekini daha önceden 150 dereceye ayarlayıp ısıttığınız fırında 20 dakika pişirin. Sıra geldi kremanın yapılışına. Güzel pasta tarifleri,için önemli olan kremasına geldi sıra,Yumurta sarısını toz şeker ekleyerek çırpın. İçine sütü, nişastayı, unu ve kakaoyu ilave ederek çırpmaya devam edin. Hazırlanan karışımı krema haline gelene kadar karıştırarak pişirin. Kaynayan kremaya labne peyniri ve parça çikolataları ekleyip kremayı çırpın. Krema soğuduktan sonra kavanoz ölçülerinde yuvarlak olarak kesilen pandispanya kekini kavanoza yerleştirin. Üzerine kremayı döküp antep fıstığı parçaları ile süsleyin. Kavanozun kapağını kapatıp dilediğiniz şekilde kurdela ve kumaşlarla kavanozu süsleyebilirsiniz. Kavanozda pasta servise sunulmak için artık pastamız artık hazır. Afiyet olsun.