Bu konuda herhangi bir çalışma yapmadıysanız ya da güncel bir konumlandırmanız yoksa üzülmeyin. Geovision Group şirketiniz için müşteri segmentasyonu konusunda size uzman ekibi ile danışmanlık vererek, optimizasyon ve karlılık artışına ulaşacağınız yolda en önemli partneriniz olacak.

Müşteri segmentasyonunu neden yapmamız gerekiyor, zaten satışlarımız tüm noktalarda sürekli olarak devam ediyor diyebilirsiniz. Peki potansiyel satış noktalarını ve şirketiniz için fırsatları nasıl takip edeceksiniz? Var olan satış noktası veritabanınızın sınıflandırmasını nasıl yapacaksınız? Aktif ve pasif satış noktalarının belirlenmesini, ürünlerinizin pazar payı doğrultusunda doğru noktalarda ve yoğunlukta satılmasını, ürünleriniz için doğru müşteri profillerinin belirlenmesini nasıl sağlayacaksınız?

Tüm bu sorularınızın cevabı için çözüm önerimiz müşteri, yani satış noktası segmentasyonu. Bu çalışma kapsamında satış noktalarınızın kategori potansiyellerinin analizi yapılacak, ürün kanal matrisleriniz oluşturulacak ve satış noktalarındaki doğru bulunurluk ve hizmet kriterleri belirlenecek.

Sonuç olarak şirketiniz için kategori bazında nokta uzayı segmentasyonu yapılarak ve bu segmentler bazında hedefler ve stratejiler belirlenmiş olacak. Böylece şirketiniz için belirlenen doğru satış noktaları, doğru ürünler ve doğru satış noktası hizmet süreleri doğrultusunda operasyonunuzu yürüterek optimizasyon, verimlilik ve satış artışına ulaşıyor olacaksınız.

Satış Noktası Performansı’ nızı arttırmak için, satış noktası segmentasyonu konusunda hemen bilgi alın!

Detaylı bilgi için: http://geovisiongroup.com/tr/iletisim/