Muhabbet kuşu hakkında bilmeniz gereken her şey bu yazılarımız ile sizlere sunulmaktadır.

Muhabbet kuşu bakımı, muhabbet kuşu eğimi ve daha bir çok konuda sizlere bilgiler sunmaya devam ediyoruz.

Satın aldığımız kuşlar için nasıl bir kafes seçimi yapmalı, onları nereye koymalı ve kuşlarımıza nasıl davranmalıyız gibi sorularınıza da yanıtlar vermeye çalışacağız. Bildiğiniz gibi doğal ortamlarında çok geniş alanlara sahip olan kuşlar için ne kadar geniş kafesler tercih edilirse o kadar iyi olacaktır.

Kafesin, kuşlar tarafından bükülemeyecek ya da sökülemeyecek ürünlerden tasarlanması ve sağlam olması çok önemlidir. Bunun yanı sıra toksik oluşumuna neden olmayan malzemelerden üretilmelidirler. Kolay temizlenebilir olması, korunaklı olması da önemlidir. Bu anlamda kafes üretiminde en çok tercih edilen materyaller metallerdir. Çünkü bu ürünler kolay temizlenebilen ve kolay dezenfekte edilebilen ürünlerdir. Aynı zamanda dayanıklı olduklarından kuşların zarar vermesi imkansızdır. Kuşların kanatlarını tam olarak açtıkları anda kenarlara değmeyecek boyutlarda kafes seçimi yapılmalıdır. Bu orandan daha büyük olabilir ancak kesinlikle daha küçük olanlar tercih edilmemelidir.

Kafes konusunda bir önemli husus da, kafes telleri arasındaki mesafenin kuşun kafasının sığmayacağı ölçülerde olmasıdır. Kapı için ayrılan bölümden elimiz rahatlıkla girebilmeli ve kuşu rahatlıkla dışarı çıkarabilmeliyiz. Kapı mandalı kuş tarafından açılamayacak şekilde tasarlanmış olmalıdır.

Muhabbet kuşu çok hareketli olduğu için yüksek ve geniş kafesleri çok severler. Kare ya da dikdörtgen kafesler temizlenmesi daha kolay olanlardır. Aynı zamanda kafesteki köşe sayısı arttıkça bağlantı bölgeleri güvenliği azalttığından daha güvenlidirler.

Kafeslerin tabanlarının sürgülü olması ve kolay çıkartılıp takılabilmesi temizlik ve hijyen için çok önemlidir. Kolayca hareket ettirilebilen, temizlenip yerine yerleştirilebilen bu parça kuşların ayaklarının dışkıya temasını da önlemektedir.

Kafesin nereye konulması gerektiğine de dikkat etmeliyiz. En ideal konumu, kuşumuz tüneğinde iken, bizler de ayakta iken, kuşun göğüs hizasında olacak şekilde yerleştirilmesidir. Kuş daha alçakta olursa korku ve endişelenmesine neden olurken, daha yüksekte olması üstünlük anlamına geleceğinden sizinle ilgilenmemesine neden olabilecektir. Bildiğiniz gibi doğada en yüksekten uçan kuşlar baskın kuşlardır. Muhabbet kuşu bakımı ve muhabbet kuşu eğitimi hakkında daha fazla bilgi için www.muhabbetkusu.com.tr adresini ziyaret ediniz.