Kurumsal web tasarım, firmaların internetteki imajını yansıtan en önemli reklam aracıdır. Günümüzde kurumsal firmalar ve bireyler bu yaygın reklam aracını en etkili şekilde kullanarak yeni müşteriler kazanmak istemektedir. Peki ya basit bir web tasarım ile bu mümkün mü? Tabiki hayır.

Kurumsal Web Tasarım Nasıl Olmalı ?

- Kurumsal kimliğinizle uyumlu olmalı-bireysel kimliğinizin sektörüne uyumlu olmalı.
- Firma kurumsal bilgileriniz sitede özenle anlatılmalı.
- Modern arayüze sahip, hedef kitlenizin tümünün nasıl kullanacağını anlayacağı şekilde kolay olmalı.
- Mobil uyumlu olmalı (günümüzde web sitelerinin çoğu trafiğini mobilden sağladığı görülmektedir.)
- Kolay ulaşılabilir olmalı (iletişim formu, randevu formu, sipariş formu, harita gibi özellikler)
- Kaliteli içerikler ile zenginleştirilmeli
- Yönetim panelinin olması - CMS altında çalışması gerekmektedir.
- Firmanızın hedef kitlesine göre dil seçeneklerinin bulunması
- Son olarak; kurumsal web tasarımınız kesintisiz ortamdan erişilebilir olmalı.

İyi bir kurumsal web tasarıma sahip olmanız yeterli değil. Kurumsal web tasarım firmasının daima ulaşılabilir olması gerekmektedir. Web sitenizle ilgili yaşayacağınız herhangi bir sorunda arkada size bir ekibin destek olacağının garantisi olmalı.

Kurumsal web tasarım ve seo arasında önemli bir bağlantı vardır. Kurumsal web tasarım, kurumsal seosuz olmaz, olmamalı. Kurumsal seo firması hizmeti veren ve kurumsal web tasarım firması olan bir firma seçerseniz oldukça faydalı bir iş yapmış olursunuz ve iki iş için tek bir muhatapınız olmuş, firma olarak zaman kazanmış olursunuz. Eğer kurumsal seo yaptırmayı düşünmüyor olsanız bile, kurumsal web tasarımınızın, seo uyumlu bir altyapıya sahip olmasına özen göstermeli, çalışacağınız firmayla bu konu üzerine konuşmalısınız. Özgün içerik yazdığınız ve sitenizi beslediğiniz taktirde doğal çalışmalarla sitenizin arama motorlarıyla entegre ve uyumlu çalışması gerekmektedir.

Kurumsal web tasarım, firma imajının yansıtılacağı önemli bir araçtır. Bu işi yaptıracağınız firmayı seçerken özenli olmalı, kesinlikle freelancer tercih etmemelisiniz. Freelancer tercih etme size daha düşük maliyetlerle çalışma imkanı sunsa da Kurumsal bir web tasarım firması ile çalışmak size zaman, olumlu imaj, profesyonellik katacaktır. Uzun vadede en karlı web sitesi çalışmaları için kurumsal web tasarım firmaları tercih etmeye özen göstermelisiniz.