Başarılı bir kurumsal kimlik tasarımı ile direkt tüketiciye ulaşılan dijital kanallarda tüketicinin zihninde yer etmek ve dolayısıyla neredeyse her reklamdan randıman almak kaçınılmaz hale geliyor.

Rekabetin artarak güçleştiği ve kullanıcı kitlesinin bölünerek azaldığı piyasada, kullanıcının aklında yer etmek ve hızlı sonuç almak adına kurumsal kimlik ilk ve tek adım oluyor. Firmanın her alanda bütünlük taşımasını, kullanıcıyla buluşulan her noktada aynı imajı yaratmasını sağlayarak uzun vadede kalıcı olmanın kapıları aralıyor.

Karakteristik Özellikleri Sadelik ve Yaratıcılıkla Yansıtarak Tüketiciyi Yakalamalı

Firmanızın nasıl değerlere sahip olduğu, hangi prensiplere bağlı kaldığı, tüketiciye ulaşmadığı takdirde önemli değildir. Ne ürettiğiniz, bunları hangi değerler ışığında ürettiğiniz, güvenilirliğiniz gibi bilgi ve olgularla başlayan kurumsal kimlik oluşturma süreci, destek sağlayan profesyonel ajanslar sayesinde yalnızca firmadan değil tüketiciden de bahseder.

Logonuz, yazınız ve yazı karakteriniz sizi anlatırken, seçtiğiniz renkler, kullanım şekilleri ve yerleriniz tüketicinin aklında kalmayı sağlayan estetik ve kreatif olmalıdır. Akılda kalıcılık, tüketicinin kendisiyle özdeşleştirebileceği unsurlar yakalayabilmesiyle artacağı için her alanda tek imaja sahip olunmalı ve kurumsal kimlik kılavuzu içerişinde her detayın iyi düşünülerek yerleştirilmesi gerekir.

Her Alanda Firmaya Özgü Aynı İmajı Yansıtarak Sıkça Hatırlanmalı

Kurumsal kimlik oluşturmak üzere araştırma yapılırken profesyonel destek almak isteyen firmalar tarafından düşünülen kurumsal kimlik fiyatları alınmak istenen hizmetin niteliğine ve kalitesine göre değişkenlik gösterse de alınacak verim göz önünde bulundurulduğunda oldukça uygun görünüyor.

Yalnızca kurumsal kimlik oluşturmak değil aynı zamanda atılacak her yeni adımda belli bir prosedürü izleyerek kurumsallaşmak, kurumsal kimlik kılavuzları ile kolaylaşır. Profesyonel ajansların farkları da burada ortaya çıkıyor.

Nesta Creative müşterilerine bu anlamda sadelik, anlaşılabilirlik, akılda kalıcılık, samimiyet gibi değerleri bir araya getirerek etkin çözümler sunuyor. Gerek tasarımlarıyla, gerek önerileriyle firmanın markalaşmasında randıman almayı sağlıyor.

Kaliteli örneklere göz atmak, sizin için spesifik çözümlerin neler olduğunu öğrenebilmek için http://nestacreative.com/kurumsal-kimlik/ adresini ziyaret edebilirsiniz.