Kasko sigortası fiyatları aracın özelliklerine ve sigorta şirketlerine göre farklılık gösterebilir. Bu nedenle farklı sigorta şirketlerini kıyaslayarak kasko sigortası sorgulama işlemi yapılmasında fayda var.

Kasko sigortası kapsamında aracın kara yolunda veya demir yolunda kullanılabilen motorlu, motorsuz araçlarla çarpışması, gerek hareket gerek durma halinde iken sigortalının veya aracı kullananın iradesi dışında araca ani ve harici etkiler neticesinde sabit veya hareketli bir cismin çarpması veya aracın böyle bir cisme çarpması, devrilmesi, düşmesi, yuvarlanması gibi kazalar, üçüncü kişilerin kötü niyet veya muziplikle yaptıkları hareketler ile fiil ehliyetine sahip olmayan kişilerin yol açacağı zararlar, aracın yanması, aracın veya araç parçalarının çalınması veya çalınmaya teşebbüs edilmesi teminat altındadır.

Kasko sigortasında ek sözleşme ile teminat kapsamına dahil edilebilecek bazı haklar bulunur. Bu teminatlardan biri de araç anahtarı ile ilgilidir. Araç anahtarının ek sözleşmede belirtilen haller sonucunda ele geçirilmesi suretiyle aracın çalınması ve çalınmaya teşebbüsü sonucu meydana gelecek ziya ve hasarlar istenirse ayrıca teminat altına alınabilir. Ek teminatın alınması kaydıyla, kasko poliçesi ile sigortalı aracın anahtarının kaybolması ve/veya çalınması halinde araç güvenliğinin sağlanması amacıyla yapılan kilit sisteminin değiştirilmesi, anahtarın kopyalanması veya yeniden kodlanması masrafları teminat altına alınabilmektedir.

Aracınızın anahtarını kaybettiyseniz, aracınız kasko poliçesinde anahtar kaybı teminatı varsa anahtar yapımı ve kilit sisteminin değişimi masrafları poliçeden karşılanır. Bu nedenle anahtarınız kaybolduğuna/çalındığına dair polis tutanağı hazırlatılarak sigorta şirketine başvurulmalıdır.

Ek teminatın satın alınmış olması kaydıyla, Kasko Sigortası Genel Şartları A. 4.12. maddesine istinaden; zor kullanma veya gasp sonucunda veya sigortalının kusuru olmaksızın araç anahtarının üçüncü şahıslar tarafından ele geçirilmesi sebebiyle, sigortalı aracın güvenliğinin sağlanması amacıyla, mevcut anahtarların yeniden kopyalanması, alarm ve/veya immobilizer türü uyarı sistemlerinin kodlanması, komple kilit mekanizmasının/kontak setinin değiştirilmesi masrafları teminata dahildir.

Ek teminatın alınması kaydıyla, araç anahtarının, sigortalı veya araç sürücüsünü öldürmek, yaralamak, zor ve şiddet kullanmak veya tehdit etmek sureti ile aracın çalınması veya çalınmaya teşebbüs edilmesi sonucu meydana gelebilecek ziya ve hasarlar teminat kapsamına dahil edilmiştir.

Araç anahtarlarının, sigortalı veya araç sürücüsü tarafından ikametgah veya işyeri niteliğindeki kapalı ve kilitli bir mahalde muhafazası sırasında, bu mahalle kırmak, delmek, yıkmak, devirmek, zorlamak, zorlamak, araç-gereç kullanarak veya bedeni çeviklik sayesinde tırmanmak veya aşmak sureti ile girilerek aracın çalınması veya çalınmaya teşebbüs edilmesi sonucu meydana gelecek ziya ve hasarlar teminat kapsamına dahil edilmiştir.

Araç anahtarının zor kullanmaksızın veya zor kullanmaya gerek duyulmaksızın açık bırakılmış kapı, pencere veya bunun gibi bir yerden kapalı bir mahalle girip, asıl veya yedek anahtarın elde edilmesi sonucu meydana gelebilecek ziya ve hasarlar teminat kapsamı dışındadır. Araç anahtarının araç üzerinde bırakılması sonucunda aracın çalınması veya çalınmaya teşebbüs edilmesi sonucu meydana gelebilecek ziya ve hasarlar teminat kapsamı dışında kalır.

Aracınız için kasko sigortası yaptıracaksanız, Koalay.com ile birkaç adımda HDI Sigorta kasko poliçesi yaptırabilir ve sonrasında poliçenizi online bastırabilirsiniz. Koalay’ın sunduğu kasko seçeneklerini görmek ve kolayca teklif almak için Koalay.com adresini ziyaret etmeyi unutmayın.