Halihazırda yaşadığınız yerde ya da hava yolu harici bir yolla ulaştığınız yerlerde şehir içinden araç kiralama alternatifini göz önünde bulundurabilirsiniz. Ancak havayoluyla ulaştığınız şehirlerde havalimanında araç kiralama önemli bir kolaylık sağlar. Diğer taraftan havalimanları genellikle araç kiralama için bol araç seçeneği sunar.

Peki havalimanında araç kiralarken nelere dikkat etmelisiniz? Bu soruya birlikte yanıt arayalım.

Aracınızı uçuşun hemen ardından kolayca teslim alın

Eğer siz de hava yoluyla eriştiğiniz bir lokasyonda ulaşım ihtiyacınızı karşılamak üzere araç kiralamaya karar verdiyseniz, aracınızı havalimanından teslim alacağınızdan emin olmanız gerekiyor. Şehir içi kiralamalarda farklı ulaşım alternatiflerini düşündüğümüzden bu daha arka planda kalan bir detay sayılabilir. Ancak havalimanından araç kiralarken bu çok önemli bir konu haline geliyor.

Havalimanları genellikle şehir merkezinin dışında ve toplu ulaşımın zor olduğu yerlerde konumlanıyor. Uçuşunuzun ardından hızlıca aracınıza ulaştığınız zaman, havalimanının konumu bir sorun olmaktan çıkıyor. Böylece hızla aracınızı teslim alarak zaman kaybetmeden tatilinize başlayabilir, toplantılarınıza katılabilir, sevdiklerinizi ziyaret edebilirsiniz.

Havalimanı için ekstra ücret ödemenize gerek yok

Bazı araç kiralama firmaları, havalimanından araç teslim ettiklerinde ekstra bir ücret talep edebilirler. Firmaların anlaşması ve çalışma modeli hakkında önceden bilgi edinmeyi ihmal etmeyin.

Son anda beklemediğiniz bir masrafla karşılaşmamak için yalnızca havalimanı bedeli değil, diğer bir çok ekstralar hakkında bilgi alın. Aracı teslim edeceğiniz zaman daha önce hiç konuşulmamış ödemelerin keyfinizi kaçırmasına izin vermeyin.

Uçuş bilgilerinizi iletin ve rötar ihtimaline karşı tedbirli olun

Havalimanından araç kiralayacağınız zaman genellikle aracı teslim almak için bir saat belirlemeniz istenir. Bu saati belirlerken uçuş saatinizin yanı sıra uçuş bilgilerinizi mutlaka araç kiralama firmasına iletin. Bu bilgiler üzerinden olası rötar durumunda rezervasyon saatini sorun yaşamadan güncelleyeceklerinden emin olun.

Elinizde olmayan değişikliklerin sizi mağdur etmemesi için araç kiralama firmanızla kuracağınız iletişim çok önemli. Sizinle iletişime geçmeksizin uçuş bilgilerinize göre araç teslim saatini güncellemeleri ve kolayca ulaşabileceğiniz bir müşteri temsilcisi iletişim bilgileri almak süreci ciddi anlamda kolaylaştıracak.

Kaynak: http://www.almiracars.com/tr/blog/arac-kiralama/havalimanlarindan-arac-kiralarken-dikkat-etmeniz-gerekenler