Gebze Karot işleminde karot uygulamasının tekrarı ile beton kesimi yapılabilmektedir. Örneğin; beton duvardan kapı yahut pencere açılması gerektiği durumlarda, öncelikle ölçülendirme yapılarak kare, dikdörtgen ya da yuvarlak olarak çizim yapılır. Bu çizim ölçü alınarak, karot makinesi ile bitişik delikler açılmaktadır.

Bu şekilde Gebze Karot ile kesilme işlemi tamamlanarak, çıkan parça betondan ayrılmaktadır. Karot beton kesimi uygulaması ile çok geniş çapta betonlar kesilebilmektedir. Karot ile beton kesme de Q20 - Q500 arası 550 cm derinlik 45 derece ile 90 derecelik açı ile her çaptaki deliği sıfır vibrasyonla, betona zarar vermeden, istenilen çapta kesme işlemi yapılabilmektedir. Hidrolik kesme makinelerinin yetersiz kaldığı durumlarda, betonun 50 cm yi geçmesi halinde 550 cm kadar çürütme esaslı olarak uygulama yapılmakta ve beton kütleleri nakil edilmektedir.

Karot kesme işlemi demir donatılı yahut demir donatısız tüm zeminlere uygulanabilmekte olup, zaman ve yer gözetmeksizin, güvenilir bir yönetim, kalite ve hız dahilinde gerçekleştirilmektedir. Gebze Karot işleminde, en önemli özellik; uygulama yapılan betonun düzgün ve pürüzsüz bir şekilde, içerisindeki donatıyla birlikte kesilebilmesidir. Özellikle; pencere ve kapı gibi estetiğin önemli olduğu yerlerde, beton kesme yöntemi sıklıkla tercih edilmektedir.