Toplumsal kalkınmanın mevcut aşaması, yapısını ve işlev mekanizmasını etkileyecek şekilde bilgisayarlı otomasyon ve bilgiye dönüştürme süreçleriyle ifade ediliyor. Gelişmiş teknolojilerin üretilmesi, son teknoloji bilgisayar tesislerinin ortaya çıkışı, veri saklama ve veri iletimi alanlarında yenilikler... Tüm bunlar ve çok daha fazlası, insan yaşamının tüm alanlarının hızlı bir şekilde değişmesine katkıda bulunuyor. Mevcut trendler, ekonomik ilişkiler sisteminde de değişimlerin meydana gelmesine neden oluyor. Yasal paraların geleneksel modelinin yerine geçen dijital gelişmeler, bu dönüşümler içerisinde önemli bir yer tutarak ortak anlama sistemini daha kolay ve uygun hale getirip bilgi saklamayı güvenli ve güvenilir ortamda gerçekleştiriyor.

Finans endüstrisinde blok zincir teknolojisinin popüler hale gelmesinin önemini ve bu akımın hızını anlayarak ve mevcut kripto paralardaki olası dezavantajları tarafsız olarak değerlendirerek, dijital paraların varlıklar tarafından desteklenmediği, volatilite artışı ve yasa dışı kullanım olasılıkları konularındaki tartışmalara cevap vermek daha mükemmel bir konsept oluşturmaya başladık. Bu gibi bir modeli geliştirirken, modern dünyanın gereklilikleriyle tamamen uyumlu olacak benzersiz özelliklerin ele alınmasına özel bir dikkat gösterdik ve uluslara ötesi ölçekte oluşturulacak bir sistemin güvenli yönlerini belirledik. Yine de ana amaç, insanlığın gelişim yönünü, anlayışını ve yaşam tarzını tamamen değiştirecek ve insanların potansiyelini tam anlamıyla gerçekleştirmesine izin verecek bir araç sağlamak.

Böylelikle, mevcut finansal teknolojileri en son dijital gelişmelerle birleştirerek, Bitbon Sistemi içerisinde tamamen yeni bir kavram sunduk. Bitbon Sistemi, farklı projelerin Bitbon Açık Anlaşmaları altında uygulanmasını ve katkı sunulmasını sağlayan, Bitbon Sistemi Katılımcıları arasında hukuki ilişkileri yöneten platform şeklinde blok zincir teknolojisine dayanan entegre, merkezsiz bir sistem. Bu Sistemin ana bileşeni ise Bitbon - herhangi bir alan uygulanmasına izin veren evrensel araç haline getiren benzersiz özellikleri olan dijital finansal enstrüman.

Güvenilirlik ve sınırsız kullanım potansiyeli açısından sağlam bir temel atan Bitbon’un kilit özelliği, Bitbon Sermaye Değeri Fonu Katkısıyla otomatik olarak Varlıkların bazı mülkiyet haklarıyla desteklenmiş olması. Varlıklar taşınmazlar, banka mevduatları, makina ve üretim ekipmanları, tahviller, patentler, ticari markalar, know-how, yasal fonlar ve diğer şirketler, tüzel kişi ve bireylerin projelerdeki hisseleri ve diğer varlıklar olabiliyor. Sonuç olarak Bitbon, içerisine dahil olan farklı Varlık türlerinin değerini temel alarak ve bu Varlıkların gelişiminden etkilenen gerçek değere sahiptir. Bu faktör, tüm kripto varlık özelliklerini birleştirdiği ve buna karşılık olarak kripto paraya dayandığı için Bitbon’un ilerlemesi olasılıklarını belirliyor. Tüm bunlar, Bitbon’un doğasında ve kripto değerine yer alır. Bitbon kripto değeri entegre mülk sistemine dayanmaktadır: herhangi bir mülkün değerinin belirlenmesine izin verir ve organizasyon işlevi süreci vardır. Bu işlev, Bitbon Sisteminin kilit bileşenidir ve tüm Sistem Kullanıcılarının, bu gibi bir değere sahip olma hakkını karlı ve güvenli bir şekilde gerçekleştirmesine izin veriyor. Bu da, kamusal yaşamın tüm alanlarında kürese sosyal kalkınmanın potansiyeline dayanıyor.

Bitbon Sistemi işlevleri, blok zincir teknolojisine dayanıyor. Bu teknolojisi, merkezsiz yönetim prensibini ve güvenli veri saklamayı sağlıyor ve tüm Sistem Katılımcılarının Bitbon sunumu, aktarımı, nominal değerlerin bölümü ve diğer Bitbon operasyonlarında bilgilere ücretsiz olarak erişmesine izin veriyor. Bu operasyonlardan birini ayrı olarak ele almak gerekir. Bitbon Sistem Kullanıcılarının Katkıda Bulunan statüsü kazandığı Kullanıcının belirli iş projelerinde Bitbon’larını Projectbon’lar için değiştirmesi. Sistem Kullanıcısı, Assetbox işlevini kullanarak Bitbon ve Projectbon’larını saklar ve aktarıyor. Assetbox, Bitbon sistem Kullanıcısı tarafından blok zincir üzerinde oluşturan benzersiz alfa numerik kimlik belirleyici kayıttır (hücredir). Bu şekilde, tüm Sistem Kullanıcıları, bir hücreden (Assetbox) diğer hücreye (Assetbox), Bitbon ve Projectbon aktarırken veya alırken, güvenli etkileşim kuruyor. Böylelikle blok zincirin dağıtılmış doğası, Bitbon Sisteminin saldırıya uğramasını engellerken kriptografi yöntemleri, arıza toleransının maksimum düzeyde olması için güven ve koruma sağlamak için kullanılıyor. Bitbon ve Projectbon sunumu, aktarım kuralları ve Bitbon ve Projectbon’ları Kullanıcılardan yeniden satın alma süreçleri ile ilgili tüm şartlar ve koşullar, belirli projelerin Bitbon Açık Anlaşmaları koşullarınca belirleniyor. Bu Anlaşmalar, Bitbon uygulamalarını, Bitbon’lara uygulanabilen tüm ürünleri ve operasyonlarını düzenleyen dijital belgelerdir. Böylelikle Katkıda Bulunma aracı olan Projectbon dolaşımı, ilgili projenin Bitbon Açık Anlaşmasında yer alan şartlar ve koşullar uyarınca sadece Bitbon Sistemi içerisinde mümkündür. Bu nedenle Bitbon Açık Anlaşması, yeni Bitbon ve Projectbon sunacak süreç organizasyon işlevi sorumluluğuna sahip.

Bitbon Sisteminin ve bileşenlerin etkileşim prensiplerinin benzersiz yapısı, Katkıda Bulunma adı verilen yeni bir aktivite türünün ortaya çıkmasını zorunlu kılıyor. Bu aktivitenin amacı, proje için Bitbon’lar yerine Projectbon’lar alarak ilgili projenin Bitbon Açık Anlaşması şartları ve koşulları altında, katılımcıların seçili iş projelerine katılım sağlamasıyla Bitbon Sistem Kullanıcının ek gelir kazanmasıdır.

Tanımlanan Sistemin kilit bileşeni olarak Bitbon yasal düzenlemelerinin tamamen hukuki alanda olduğunu belirtmek önemli. Böylelikle, tüm Bitbon Sistem Katılımcıları için tüm süreç ve etkileşimlerde şeffaflık sağlanmış olur. Belirtilen operasyon prensiplerine bağlı olarak mülk sahipleri (Varlık sahipleri) ve Bitbon Sistem Katılımcıları, mülk haklarını Varlıktan alacak şekilde dolaşıma katılarak, hukuki ilişkilerini belirleme ve kontrol etme fırsatına sahip. Böylelikle mülkün sahipliği Bitbon Açık Anlaşmasındaki şartlarda belirtildiği üzere sahibinde kalır ve mülk sahibinin (Varlık sahibi) Bitbon sahibine yükümlülükleri olarak sunuluyor.

Bitbon’un yukarıda ifade edilen özellikleri bağlamında, küresel görevi ama hedefi optimal yönetim aracı olmak, tüm değer türlerinin maliyetinin değerlendirilmesi ve ölçülmesi ve sonuç olarak gerçek zamanlı olarak güncellenen ve dünya ekonomisinde yer alan tüm varlıkların ve kaynakların tarafsız bilgisini içeren ortak küresel veri tabanının temelini atmak olacak. Sonuç olarak, yeni analiz yöntemleri ortaya çıkacak ve kesin matematik hesaplamaların ve insan topluluklarının gelişmesi için en etkin yönetimle tüm kaynakların makul şekilde kullanılma bilgisini sunacak yöntemlere izin verilecek.

Alexander Kud, Simcord Kurucusu ve CEO