Elektronik sigara likitten oluşmaktadır ve likitin ısınmasını pil sağlamaktadır. Likit içerisinde sıvılaştırılmış nikotin bulunmaktadır ve bitkisel gliserin bulunmaktadır. Bu sayede kişilerin günlük nikotin ihtiyacı karşılanmaktadır. Ayrıca bu elektronik cihazlardaki nikotin kişilerin günlük kahve ve çay ihtiyacı kadar nikotin içerdiğinden dolayı da kişilerin sağlığını etkilememektedir. Yapılan araştırmalara göre %95 oranında zararsız olduğu ortaya çıkmıştır.

Elektronik Sigara Modelleri ve Kullanımı

Elektronik sigaralara olan talebin artması ile birlikte pek çok firma ürün çeşidi ortaya çıkartmıştır. Bu cihazlardan biri de smok alien olup, oldukça kullanışlı bir üründür. Yüksek pil gücü bulunmaktadır, limit kapasitesi yüksektir ve sizlere keyifli çekimler sağlamaktadır. Elektronik sigara alırken dikkat etmeniz gereken bazı hususlar bulunmaktadır. Olabildiğince güvenilir ve bilindik markaların internet siteleri üzerinden alım yapmalısınız. Bazı firmalar ürettikleri elektronik sigara modelleri ile kişilerin sağlıklarına zarar verdiklerinden dolayı kişiler bu konuda hassas olmalılardır.

Elektronik Sigara Kullanımında Dikkat Edilecek Faktörler

Elektronik sigara kullanımında limit dolumuna mutlaka dikkat etmelisiniz. Likiti ağzına kadar doldurmamalısınız. Bu sızıntılara neden olacaktır ve sizlerin keyifsiz bir çekim yapmasına neden olacak cihazınızın da etkilenmesine ve zarar görmesine sebep olacaktır. En çok smok al85 modelinin likit kapasitesi geniş olduğundan kişiler bu modeli kullanmayı daha çok tercih etmektedirler. Ayrıca kuru çekimlerden de uzak durmalısınız. Likitiniz bittiğinde likit takmadan kesinlikle çekim yapmamalısınız. Bu manikanızın ömrünü kısaltır ve yanık duman çektiğiniz için sağlığınıza da zarar verecektir. Ayrıca likitlerinizi de belirli süreler ile değiştirmelisiniz. Bu da sağlığınızı olumsuz yönde etkileyecek faktörlerden biridir. Batarya da elektronik sigara için oldukça önemlidir. Bataryanızı gevşek bırakmamalısınız. Gevşek batarya çekim kuvvetini etkiler ve sizlere keyif vermeyecektir. Elektronik sigara kullanımında sık sık çekimde yapmamalısınız. Pil gücü sayesinde çalışan bu cihaz her çekimde ısınmaktadır ve sık sık çekim yaptığınızda makine ısınacağı için makinanın kullanım süreci azalacaktır ve zarar görecektir. Bu yüzden sık sık çekim yerine aralıklı olarak duman çekimi yapmanız daha iyi olacaktır.