Börek hazırlamak için vakti olanlar ve özenle hazırlamak isteyenler börek hamurlarını kendileri yapmak isterler. Hamur açarak yapılan börekler zahmetli olmasına rağmen son derece lezzetlidir. Her şeyiyle el yapımı olan bir böreğin tadı diğerlerine oranla daha güzeldir.

Mayalı börek hamuru hazırlarken herkesin dikkat etmesi gereken püf noktalar vardır. Bunlar sizin daha güzel bir börek yapmanıza yardımcı olacaktır. Hamurunuz için bütün malzemeler eşit oda sıcaklığında olmalı ve kullanılacak olan su ve süt ılık olmalıdır. Su ve süt fazla ısıtılmamalıdır çünkü malzeme sıcak olduğunda içine kattığınız mayanın bir anlamı kalmaz, maya işlevini yitirir. Aynı şekilde malzemelerin soğuk olması da mayanın etki etmesini engeller. Çoğu kadın börek hamuru hazırlarken malzemeleri göz kararı ekler ama göz kararı yerine malzemeleri ölçülü bir şekilde katmak daha doğru olacaktır. Böylelikle eksik malzeme kullanma riskiniz ortadan kalkacak ve her şey olması gerektiği kadar olacaktır. Hamurunuzda kullanacağınız maya, yaş ya da kuru olabilir ama her ikisini de hamura katmadan önce ılık suyla karıştırmalısınız. Hamurunuzu güzelce yoğurarak özdeştirmelisiniz, kıvamına göre un ya da su eklemesi yapabilirsiniz. Burada dikkat etmeniz gereken şey, hamura eklediğiniz tuzun, mayayla direk temas etmemesi gerektiğidir. Hamurunuzu yoğurduktan sonra, mayalanması için oda sıcaklığında dinlenmeye bırakın. Mayalandığını anlamak için parmağınızı hamura batırın, parmağınızı çektiğinizde hamur eski haline geliyorsa mayalanma işlemi başarıyla tamamlanmıştır.

Ben bunlarla uğraşamam, denesem de yapamam diyorsanız, sizin için hazır mayalanmış leziz börekler sunuyoruz. Börek siparişi vererek siz de bu lezzeti tadabilirsiniz. Üstelik en kısa sürede adrese teslimat yapıyoruz. Veganlar için ıspanaklı ve patatesli böreklerimiz mevcuttur. Aynı zamanda ben et severim diyorsanız, kıymalı böreklerimiz sizler için bekliyor. Daha detaylı bilgiyi https://www.dogusboreksamsun.com adresinde bulabilirsiniz.