Bugün 3 kadından birisiyle konuşsanız saçları hakkında şikâyet ettiklerini duyarsınız. Evet, saç bakımı ciddiyet ve önem isteyen bir konudur. Ancak saçlarınızı tanımadan ona bazı uygulamalar yapıyor olmanız onu korumanın ve beslemenin dışında zarar vermesine de neden olabilecek bir durumdur. Bu yüzden de cansız mat ve cılız saçlarınız varsa öncelikli olarak saçınızın karakterini tanımanız gerekir. Aksi takdirde ne yaparsanız yapın cansız görülmesinin önüne geçemeyeceğiniz gibi yanlış uygulama neticesinde dökülmesine bile neden olabilirsiniz.

Canlı saçlara sahip olmanın temel kuralı beslenmedir. Çünkü sizin doğru beslenme şekliniz saçlarınızın da kökünden ucuna kadar etkilenmesine olanak sağlayacaktır. Vücudunuzdaki her organ ne kadar düzgün ve düzenli çalışırsa saçlarınız da bundan olabildiğince etkilenecektir. Vücut sağlığı bir anlamda cilt sağlığı ile eşdeğer hareket eder. Vücudunuzda bir organ teklemeye başladığında bunu direk olarak cildinizde hissedebilirsiniz. Sizi yorgun, solgun bir görüntüye sokacaktır. Yani öncelikli olarak beslenmenizi bir düzene koymanız gerekir.

Kalın Saç Telleri ve Hacimli Saçlar

Kadınların genel saç tiplerine baktığımız da hepsinin farklı olduğunu görebiliriz. Dolayısıyla her kadın hacimli saçlara sahip değildir fakat saçlarınızın hacim sahibi olmasını istiyorsanız onu kalınlaştırabilir ve bu sayede daha dolgun ve parlak görünmesini sağlayabilirsiniz. Üstelik bunu da pahalı bir kuaföre ya da çok pahalı bir kozmetik ürünü alarak yapmak zorunda değilsiniz. Evinizde yapacağınız pek çok doğal yöntem var. Gelin isterseniz canlı saçlara sahip olmanız için birkaç ipucunu sizlerle paylaşalım.

Saç Derisine Masaj

Saçınız yalnızca ucundan gördüğünüz tellerden ibaret değildir. Bunun bir de kafa derisi içerisinde kalan kök bölümü vardır ki asıl mesele zaten burada başlar. Bu kökler kılcal damarlarla çevrilmiştir ve bu damarlardan saçın köküne kan akışı az olursak o zaman saç dökülmeleri ve cansız saçlar ortaya çıkabilir. Bunun için saçınızın köküne yapacağınız masaj sayesinde dolaşımı hızlandıracak ve daha canlı saçlara sahip olacaksınız.

Şampuan ve Saç Kremi

Saçlarınız günlük olarak bakım gerektiriyor ancak onları haftada 3 kez yıkamanız yeterli olacak. Bunun içinde yıkama esnasında seçtiğiniz şampuanlar ve sonrasındaki saç kremleri konusunda dikkatli hareket etmeniz gerekir. Bir ürünün yukarıda da belirttiğim gibi pahalı olması demek kaliteli olması demek değildir. Ürünü seçerken saçınızın yapısına göre kullanmanız gerekir. Yağlı bir saçınız varsa o zaman yağlı bir şampuan kullanmak size iyi gelmeyecektir.

Saç Taraması

Saçlarınızınız yumuşak ve hassas olduğunu asla unutmamalısınız. Bunu ancak dökülmeye başladığı anda dikkatinizi çektiğini biliyorum ancak henüz yolun başındayken ona hassas davranırsanız yanıtını da çok uzun zaman boyunca alabilirsiniz. saç dökülmesine çözüm olmasını ve saçlarınızın parlak ve canlı görünmesini istiyorsanız onu incitmemelisiniz. Saçınızı kaba bir şekilde taramak ve sert taraklar kullanarak şekil vermeye çalışmak ya da en basitinden yüksek ısı kullanarak şekillendirmek belki o anda işe yarayabilir ancak saman içerisinde saçınızın kırılarak cansız bir görüntü elde edilmesine neden olur. Saçlarınızı tararken buna çok dikkat etmeniz gerekir.

Dış Etkenlere Karşı Korumak

Son olarak bahsetmek isteğim şey dış etkenlerde korumak örneğin saçlarınızı güneşten ya da soğuktan korumalısınız. Bunların dışında saçlarınızın çevresel faktörlerden dolayı kirleneceğini bilirsiniz. Bu yüzden de onu düzenli olarak yıkamalısınız. Her gün saç yıkamak size yarar değil zarar verir bu nedenle de haftada iki kez yıkamak yeterli olacaktır.