Online alış verişlerin, en tedirgin olunan bölümü, ödeme aşamasında yaşanan sorunlardır. Milyonlarca kişi, internet üzerinden alış veriş yapmayı keyifli ve karlı bulmakta, her geçen gün, online alış veriş yapanların sayısı artmaktadır. Online alış verişler sayesinde, her hangi bir ürüne, kolay bir şekilde ulaşılmakta, ürünün, binlerce mağaza arasında karşılaştırması yapılmakta, en uygun fiyatlı ürün, çok kısa süre içerisinde tespit edilmekte ve satın alınarak, adrese gönderilmesi sağlanmaktadır. İstenilen her yerden, bu alış veriş şeklinin yapılabilmesi, kullanıcıları, online alış verişe yönlendirmiş, ancak, ödeme aşamasına gelindiğinde yaşanan sorunlar, bireyleri, online alış verişlerden uzaklaştırmaya başlamıştır. Yaşanan en büyük güvenlik sorunu, card ya da banka bilgilerinin, ele geçirilme korkusudur. Günümüzde, birçok şahıs, online alış verişler sonrasında, card ya da banka bilgilerinin çalınmasına neden olmuş ve çalınan bilgiler nedeni ile maddi kayıp yaşamıştır. Bu zararların ortadan kaldırılması ve güvenli alış veriş yapılması, maksadı ile geliştirilen astropay card, ‘’ https://www.astropaykartal.gen.tr/ ’’ online alış verişlerin, popülerliğini tekrar arttırmıştır. Cardın kullanım esasları ve çalışma sistemi, güvenli ödeme aracı olmasına sebep olmaktadır.

Astropay Card Neden Güvenli?

Astropay card güvenli ödeme aracıdır. Güvenlik kavramının en belirgin nedeni, alış veriş miktarı kadar bütçenin, online alış verişlerde kullanılmasıdır. Bir online mağazadan, her hangi bir ürün beğenildiğinde, bedeli tespit edilmekte ve tespit edilen bedel doğrultusunda, astropay card satın alınmaktadır. Astropay card satın alındıktan sonra, aynı mağazaya giriş yapılmakta, ürünün parası astropay card ile ödenmekte ve alış veriş tamamlanmaktadır Buraya kadar olan kısım, normal kredi cardı ile yapılan alış verişler ile aynıdır. Astropay cardın farkı, bu aşamadan sonra ortaya çıkmaktadır. Ürün bedelinin, 20 dolar olduğu düşünülür ise, 20 dolarlık card satın alınmakta, mağazaya girilmekte, ürün bedeli ödenmekte ve alış veriş tamamlanmaktadır. Bu aşamadan sonra, astropay card bilgilerinin ele geçirilmesinin, hiçbir önemi yoktur. Card satın alınmış ve içerisindeki para harcanarak, işlem tamamlanmıştır. Card bilgileri ele geçirilse dahi, içerisinde, harcanacak her hangi bir para bulunmamaktadır. Görüleceği üzere, kredi cardı ile oldukça farklıdır. Bu nedenlere istinaden, astropay card güvenilir bir ödeme gerecidir.

Astropay Cardta Para Kalır ise Ne Olur?

Astropay cardda, alış verişten sonra bir para kalır ise, ya da astropay card harcanmaz ise, içerisinde kalan paranın, geri alınması mümkündür. Bu aşamada, bireylerin, kişisel olarak yapabileceği bir işlem bulunmamaktadır. Eğer, bireyler, kalan parayı geri almak istiyor ise, yetkili temsilcilere müracaat etmeli ve yetkili temsilcilerden, astropay bozdurma işlemi talep etmelidir. Bozdurma işlemi, kısaca, astropay cardların içerisinde kalan paraların, geri alınması işlemidir. Bu işlemin yapılacağı tek yer, yetkili temsilcilerdir.