Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı IDEF 2017’nin açılışı 09 Mayıs 2017 tarihinde Başbakan Binali Yıldırım’ın katılımları ile Milli Savunma Bakanı Fikri Işık’ın ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. ( TAI ) 2023 vizyonu çerçevesinde Türkiye’nin en önemli projelerinde onursal görevler almanın gururunu yaşıyor.

TUSAŞ, TSK envanterinde ülke savunmasında hizmet eden, üstün yetenekleri, geniş görev yelpazesi ile sahada operasyonel olarak kendini ispat etmiş olan T129 ATAK Taarruz ve Taktik keşif Helikopterinin yanı sıra, IDEF 2017 de Türkiye’nin vizyon projesi Milli Muharip Uçak, Özgün Helikopter  T 625, Silahlı HÜRKUŞ ve ANKA İnsansız Hava Aracı Sistemi Silah Entegrasyonunu ilk kez bu fuarda sergilemiş olması Türkiye’nin Hava Savunma sanayisinde ne kadar ileri durumda olduğunu gösteriyor.

      

Üstün yetenekleri ve geniş görev yelpazesi ile sahada operasyonel olarak kendini ispat etmiş olan T129 ATAK Helikopteri  yaklaşık %95’lik kısmı milli imkanlar ile tasarlanıp üretiliyor. T129 ATAK Helikopterinin kokpitine Başbakan Binali Yıldırım binerek basına görüntü  vermesi de haklı gururumuz olmuştur.

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık’ın katılımı ile ilk atışı gerçekleştirilen pilot eğitim ihtiyacını yanı sıra, hafif taarruz ve silahlı keşif görevlerinin, düşük maliyet ve yüksek hassasiyetle yapılabilmesi için gerçekleştirilen HÜRKUŞ-C de muharip görevler için hazır.

Türk Hava Kuvvetleri envanterinde bulunan F-16 uçaklarının 2030 yılından itibaren devreden çıkarılması ile milli imkanlar ile üretilecek olan Milli Muharip Uçağı ABD, Rusya ve Çin’den sonra  5.nesil bir muharip uçağı üretebilecek alt yapı ve teknolojiye sahip 4. Ülke Türkiye olacak. 

Türkiye’nin vizyon projesi Milli Muharip Uçak modeli  Başbakan Binali Yıldırım’a, TUSAŞ Genel Müdürü Doç. Dr. Temel Kotil tarafından maket takdim edildi.

Ayrıca TUSAŞ, Milli imkan ve kabiliyetler kullanarak tasarlanacak ve üretilecek olan Türk Özgün Helikopterlerinin ‘’mock up’’larını ilk defa IDEF 2017 de sergiledi. Ortaya çıkacak ürünün, üstün performansı ve geniş görev yelpazesi sayesinde, yurt içi ihtiyaç makamlarının taleplerini karşılamanın yanı sıra uluslararası pazarlarda yer alması hedefleniyor. Ayrıca bu helikopterler askeri ve sivil kullanıcıların ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik olarak geliştirilecek olup personel nakliyesi, pilot eğitimi, arama kurtarma, iç güvenliği, sınır güvenliği, tıbbı nakil, VIP taşıma, ormancılık, yangında mücadele, kıyı ötesi taşıma ve arama kurtarma görevleri de icra edilebilecek.

Daha bir çok alanda Türkiye için Milli imkanlar doğrultusunda Onursal Görevler alan TUSAŞ yönetimine,  tüm çalışanlarına sonsuz  teşekkürler…