ÇERÇEVE ANLAŞMASI

TAI (TUSAŞ)'den yeni bir Hamle daha…

Türkiye’nin en büyük havacılık ve uzay şirketi TUSAŞ – Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. ile Endonezya’nın en büyük havacılık şirketi PTDI – “PT Dirgantara Indonesia”  hava aracı geliştirme, üretim ve pazarlamasında ortak çalışacak.

Türkiye’nin en büyük havacılık ve uzay şirketi TUSAŞ – Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. ile Endonezya’nın en büyük havacılık şirketi PTDI – “PT Dirgantara Indonesia” arasındaki iş birliği güçlenerek devam ediyor.

TUSAŞ ve PTDI arasından IDEF 2017 Fuarı esnasında havacılık alanında ortak çalışmalar yapmak üzere imzalanan Mutabakat Muhtırasını takiben, devam eden çalışmaların sonucunda 6 Temmuz 2017 tarihinde “Çerçeve Anlaşması” imzaladı.

İmzalanan Çerçeve Anlaşması ile TUSAŞ, 50 koltuklu N245 uçağının PTDI tarafından yürütülen konsept geliştirme çalışmasına katılım sağlayacak. PTDI ve TUSAŞ N219 uçağı ile ilgili ortak pazarlama faaliyetleri yürütecek ve pazardaki talebe göre iş modelini belirleyecek. 

İnsansız hava araçları ve hava aracı yapısallarında ortak çalışmalar yapmak konusunda karar alan TUSAŞ ve PTDI, imzalanan anlaşma ile birlikte güç birliği yaparken, ülkeler arasında havacılık alanındaki işbirliğinin gelişmesine de katkı sağlanacak.

Daha bir çok alanda Türkiye için Milli imkanlar doğrultusunda başarılara imza atan TUSAŞ Gen. Müdürü Doç. DR. Temel Kotil ve tüm çalışanlarına sonsuz teşekkürler…