Herkese selamlar,

Soğuk havalar yavaş yavaş yüzünü göstermeye başladığı şu günlerde eski sofralarda hemen her zaman bulunan ve tatlı niyetine yenen tahin pekmez karışımı sanki bizleri ısıtır gibi gelir bizlere..

Balık yemeklerinin üzerine de yediğimiz tahin pekmez karışımıni hepimiz severiz.

Bu sefer tahin pekmezi kek hamuru ile karıştırdık ve nefis bir lezzet çıktı ortaya..

Umarım sizlerde beğenirsiniz..

MALZEMELER:

4 adet yumurta

1,5 su bardağı toz şeker

2,5 su bardağı un

1 su bardağı yoğurt

1 su bardağı sıvıyağ

1/2 su bardağı ılık su

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

ÜZERİNE:

1 su bardağı tahin

1 büyük kahve fincanı iri doğranmış ceviz

PİŞTİKTEN SONRA:

1 çay bardağı (ajda) üzüm pekmezi

YAPILIŞI:

Mikser kabınıza yumurtaları alarak köpürene kadar orta devirde çırpın.

Toz şekeri ekleyerek çırpmaya devam edin.

Sırasıyla yoğurt,sıvıyağ ve ılık suyu ekleyin.

Un,vanilya ve kabartma tozunu eleyin ve 3 seferde karışıma ilave ederek hamuru tamamlayın.

Kek kalıbınızı yağlayın ve unlayın.

Hamuru kalıba boşaltın.

Üzerine tahini gezdirin ve bir çubukla dairesel hareketler yaparak hamurla tahinin karışmasını sağlayın.

Cevizi serpin.

180 derece de ısıtılmış fırında 35 dakika (takribi) pişirin.

Fırından çıkarınca 5 dakika yani ılk sıcağı çıktıktan sonra pekmezi kekin üzerine gezdirin.

Fırının sıcağına keki tekrar fırına bırakın ve 5 dakika fırında bekletin.

Ilınınca servis tabağına alın.

Hepinize afiyet olsun.

Sevgiyle..