Spor Toto Süper Lig’de bitime üç hafta kala zirve de, dip te şekillenmiş durumda. Şampiyonluk tacı Beşiktaş ya da Medipol Başakşehir’in olacağı sezonda, ligden düşen takımlar da belli gibi. 

Adanaspor’un kesin olarak veda ettiği ligden Çaykur Rizespor ve Gaziantepspor da çok çok büyük sürprizler olmaması halinde düştü gibi.

Bu durum kalan üç haftanın heyecanını aşağıya çekti. Geçtiğimiz yıllardaki o son haftaya dek nefes nefese süren o heyecan üç hafta kala hayli azaldı. Her ne kadar, Ziraat Türkiye Kupası’nı kimin müzesine götüreceği ve UEFA Avrupa Ligi’ne gidecek takımların netleşmemiş olması biraz da olsa heyecan uyandırıyor olsa da, dozu oldukça düşük.

Tabi ki bu durumun alt nedenlerine de bir göz atmak gerekir. Beşiktaş’ın geçtiğimiz yıldan arkasına aldığı rüzgarın etkileri bu yıl da devam etti. Bunda hiç şüphesiz, Şenol Güneş faktörü en asal etkendi. Fikret Orman yönetiminin de bilinçli duruşunun altı çizilmeli kuşkusuz. Ayrıca, şampiyon kadroya yapılan transferlerin de uyumu, Siyah Beyazlı takımın bu sezon da üst perdeden performans ortaya koymasına neden oldu.

Medipol Başakşehir’e gelince; Her yıl üstüne koya koya gelen Abdullah Avcı’nın öğrencileri, Avrupa’ya erken havlu atınca, ağırlığı lige ve Ziraat Türkiye Kupası’na verdi. Her iki kulvarda da başarılı bir görüntü veren ekip, şampiyonluk yaşamış beş takımdan sonra, bu onuru yaşamak için varını yoğunu ortaya koyuyor.

Ligde şu sıralarda üçüncü sırada yer alan Fenerbahçe ile Galatasaray beklenenden hayli uzak olunca yarıştan kopmak durumunda kaldılar.

Trabzonspor da özellikle ligin ilk yarısındaki şok edici performansına ikinci yarıda biraz olsun, “Dur” dese de, o bilinen ‘Fırtına’ özelliğinin çok çok uzağında kaldı. Şampiyonluk yaşamış bir diğer takım Bursaspor da, kümede kalma barajının hemen üzerinde ve tam anlamıyla hayal kırıklığı durumunda.

Küme düşme potasının ilk kaybedeni Adanaspor, 12 yıl aradan sonra, bu sezon yükseldiği Süper Lig’den ilk yılında yeniden düşme durumunda kaldı.

Çok büyük bir mucize olmadığı taktirde Çaykur Rizespor ve Gaziantepspor için de acı son geliyor gibi. 

Evet yukarıda da vurgulamaya çalıştığım gibi, durum bitime üç hafta kala böyle bakalım son haftanın son düdüğü çaldığında kimler sevinecek, kimler üzülecek birlikte göreceğiz.

Kalın sağlıcakla…