İZMİR

Spor Toto Süper Lig'de Medicana Sivasspor engelini 2-0'lık galibiyetle geçen Beşiktaş, 12. haftayı da Fenerbahçe'nin 2 puan önünde lider geçti.

Fenerbahçe, Çaykur Rizespor ve Medipol Başakşehir'in deplasmanda kazandığı 12. haftada Kayserispor-Kasımpaşa ve Galatasaray-Antalyaspor maçları berabere tamamlandı. Toplam 24 golün atıldığı haftada sadece 5 gol karşılaşmaların ilk yarılarında kaydedildi. 80. dakikadan sonraki bölümde 9 gol bulan ekipler, bunlardan 4'ünü müsabakaların uzatma bölümünde attı.

Toplam 40 sarı ve 1 kırmızı kartın kullanıldığı haftada kırmızı kartla cezalandırılan tek isim Mersin İdmanyurdu'ndan Nurullah Kaya oldu.

Liderde kayıp yok

Medicana Sivasspor'u penaltıdan Mario Gomez ve uzatma bölümünde Oğuzhan Özyakup'un golleriyle 2-0 mağlup eden Beşiktaş, takipçisi Fenerbahçe ile puan farkını korudu. Siyah-beyazlı ekipte ligde 9. golüne ulaşan Mario Gomez, 12. maçlar itibarıyla siyah-beyazlı ekibin son 14 sezondaki en golcü oyuncusu oldu.

Fenerbahçe, 3 puanı 3 golle aldı

Hafta içinde ekonomik sıkıntılarla gündeme gelen Mersin İdmanyurdu'na konuk olan Fenerbahçe, rakibini 3-1 yenerek lider Beşiktaş'ı takibini sürdürdü.

Hamzaoğlu ile yollar ayrıldı Galatasaray berabere kaldı

Sürpriz bir kararla geçen hafta içinde Hamza Hamzaoğlu ile yollarını ayıran Galatasaray, son bölümüne 3-2 önde girdiği müsabakada Antalyaspor'la berabere kaldı.

Ligde geçen hafta da 3-2 üstün olduğu maçta Çaykur Rizespor'a 4-3 mağlup olan sarı-kırmızılı ekip, ilk 10 haftada kalesinde 9 gol gördükten sonra 2 maçta 7 gol yedi. Sarı-kırmızılı taraftarlar maçın son bölümünde yönetim aleyhinde tezahüratlar yaptı. Son 3 sezonda Taffarel yönetiminde üç lig maçına çıkan Galatasaray, bu müsabakalarda 1 galibiyet ve 2 beraberlik elde etti.

Trabzonspor son anda

Teknik direktör Şota Arveladze'nin görevden ayrılmasının ardından seyircisiz maçta Gençlerbirliği'ni konuk eden Trabzonspor, rakibini 90+2. dakikada Mehmet Ekici'nin golüyle 1-0 mağlup etti. Ligde 2 hafta sonra galip gelen bordo-mavili ekip, kendi evinde 5 maç sonra sahadan galibiyetle ayrıldı. Geçen sezon ligi 9 gol ve 11 asistle tamamlayan Mehmet Ekici, bu yıl ilk gol sevincini yaşadı.

Sonuçlar

Akhisar Belediyespor-Bursaspor: 3-1

Mersin İdmanyurdu-Fenerbahçe: 1-3

Kayserispor-Kasımpaşa: 0-0

Galatasaray-Antalyaspor: 3-3

Torku Konyaspor-Eskişehirspor: 3-2

Osmanlıspor-Çaykur Rizespor: 0-1

Trabzonspor-Gençlerbirliği: 1-0

Beşiktaş-Medicana Sivasspor: 2-0

Gaziantepspor-Medipol Başakşehir: 0-1

13. hafta programı

27 Kasım Cuma:

19.00 Antalyaspor-Osmanlıspor (Akdeniz Üniversitesi)

19.00 Çaykur Rizespor-Torku Konyaspor (Yeni Rize)

19.00 Bursaspor-Kayserispor (Bursa Atatürk)

28 Kasım Cumartesi:

16.00 Medicana Sivasspor-Medipol Başakşehir (Sivas 4 Eylül)

19.00 Eskişehirspor-Mersin İdmanyurdu (Eskişehir Atatürk)

29 Kasım Pazar:

14.00 Gençlerbirliği-Gaziantepspor (Ankara 19 Mayıs)

17.00 Beşiktaş-Akhisar Belediyespor (Başakşehir Fatih Terim)

20.15 Kasımpaşa-Galatasaray (Recep Tayyip Erdoğan)

30 Kasım Pazartesi

20.00 Fenerbahçe-Trabzonspor (Ülker)