Spor Toto Süper Lig'de Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynanan yılın son derbisi 3-3 beraberlikle sonuçlandı.

9. dakikada Almeida'nın uzun pasında ceza alanı içinde sol çaprazda topla buluşan Olcay Şahan, Gökhan Gönül'ü çalımlayarak kaleciyle karşı karşıya kaldı. Milli futbolcu, sol çaprazdan düzgün bir plase vuruşla topu filelere göndererek, takımını deplasmanda 1-0 öne geçirdi.

12. dakikada Caner Erkin'in orta sahaya yakın bölgeden uzun pasıyla soldan ceza alanına giren Sow'un sert şutunda, top kaleci Tolga Zengin'den döndü. Dönen topu iyi takip eden Emenike, altı pasta dokunarak meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 1-1

30. dakikada Veli Kavlak ile girdiği ikili mücadelede yerdeki rakibinin baldırına basan Meireles, kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

37. dakikada Alper Potuk'un savunmanın arkasına attığı topla sağdan ceza alanına giren Emenike, kaleciyle karşı karşıya kaldığı poziyonda topu daha müsait durumdaki Sow'a gönderdi. Senegalli futbolcu da meşin yuvarlağı boş kaleye göndererek, takımını 2-1 öne geçirdi.

43. dakikada Veli Kavlak'ın ara pasıyla savunmanın arkasında ceza yayı içinde topla buluşan Almeida, ileri çıkan kaleci Volkan Demirel'in yanından topu filelere göndererek, eşitliği sağladı: 2-2

45+1. dakikada Oğuzhan'ın pasıyla ceza alanı içinde topla buluşan Almeida, sert ve düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı ağlara göndererek, takımını 3-2 öne geçirdi.

Adeta nefesleri kesen derbinin ilk yarısı Beşiktaş'ın 3-2 üstünlüğüyle sona erdi.

İkinci yarı

69. dakikada Beşiktaş'ta ikinci yarıda oyuna giren Necip Uysal, ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek, oyun dışında kaldı.

83. dakikada soldan Caner Erkin'in ortasında arka direkte Kuyt'ın kafa vuruşunda, top filelere gitti: 3-3

Son yılların en heyecanlı derbisi 3-3 sona erdi.

Fenerbahçe cephesi

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, güzelliklerin konuşulacağı bir mücadele olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Futbol adına konuşulabilecek çok şey var. Ama bence öne çıkması gereken, güzel bir derbi akşamıydı. Seyircimiz muhteşemdi. Futbolun en güzel tarafı, parçası oldular. Oyuncularımızın özellikle ikinci yarıda ortaya koyduğu mücadele takdir edilebilecek şekildeydi. Rakibimizi mücadelesi için kutluyorum. Güzel bir futbol gecesi yaşadığımızı düşünüyorum. Futbolun güzel tarafı şu ki, biz futbolun en çok keyif alınan tarafını kendimize yaklaştırmaya ve onu iyi oynamaya gayret ediyoruz. Hatalar konuşulabilir, bugün eksikler konuşulabilir. Ama bence futbol gecesi oldu. Futbolumuz kötü deniliyor ve bazen çok eleştiriliyor. Ben bir futbol adamı olarak böyle maçlar oynandığında hepimizin biraz keyif almamız gerektiğini düşünüyorum. Biraz daha farklı bakış açısı getirelim. Bize bu güzellikleri yaşatanlara teşekkür ediyorum."

Fenerbahçe'ye ceza kapıda

Çirkin ve kötü tezahüratta ceza sınırında bulunan Fenerbahçe, özellikle maçın ikinci yarısında tribünlerdeki küfürlü tezahüratların ardından ceza alabilir.

Çirkin ve kötü tezahürattan sezon içinde 3 kez ceza alan sarı-lacivertli ekip, derbideki tezahüratlar nedeniyle cezalandırılırsa, bu eylemin 4. kez gerçekleşmesi nedeniyle bir maç seyircisiz oynama cezası alabilecek.

Beşiktaş cephesi

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, harika bir maç ve derbi mücadelesi olduğunu vurgulayarak, "6 gol atıldı. Kırmızı kartlar vardı. Müthiş atmosfer vardı. Müthiş geri dönüşler oldu. Kazanabilirdik de kaybedebilirdik de... İki takımı tebrik ediyorum. Zor bir atmosferde ve deplasmanda bir puan çıkardık. Bu büyük bir başarı. Her ne kadar kazanamasak da alınan bir puan çok kıymetli ve değerli" dedi.

Fenerbahçe'nin muazzam bir fiziksel kapasitesi olduğunu anlatan Bilic, şöyle konuştu:
"Maçta top yerdeyken ve oyun pas  kombinasyonuna döndüğünde biz çok daha etkiliydik. Üstünlük bizdeydi. Ne zaman fiziksel mücadeleye ve düelloya döndü, Fenerbahçe orada kaliteyi koydu. Fiziksel olarak muazzam güce sahipler. İkinci yarı fiziksel üstünlükleriyle bizi geriye ittiler."