SİVAS - Ziraat Türkiye Kupası A Grubu'nda dün sahasında Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'u 4-0 mağlup eden Sivasspor, taraftarına 6 maç sonra galibiyet armağan etti.

Spor Toto Süper Lig'in 10. haftasında deplasmanda Balıkesirspor'u 3-1 mağlup ettikten sonra 4'ü ligde, 2'si Ziraat Türkiye Kupası'nda olmak üzere 6 maçta galibiyet sevinci yaşayamayan Sivasspor, 6 maçlık galibiyet hasretine Gaziantep Büyükşehir Belediyespor karşılaşmasında son verdi.

Son haftalarda zor günler geçiren ve Brezilyalı teknik direktör Roberto Carlos ile yolları ayrıldıktan sonra Sergen Yalçın ile anlaşan Sivas ekibi, Yalçın yönetimindeki ilk maçında Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'u Batuhan Karadeniz, Aatif Chahechouhe (2) ve Musa Sinan Yılmazer'in golleriyle 4-0 yenerek taraftarına uzun bir aradan sonra galibiyet hediye etti.

Sergen Yalçın yönetimindeki ilk maçından galibiyetle ayrılarak moral bulan Sivasspor, kupada 3. maçında puanla tanıştı.

Kırmızı-beyazlı ekip, gruptaki ilk 2 maçında evinde Gaziantepspor'a 2-1 ve deplasmanda Tuzlaspor'a 3-1 mağlup olmuştu.

Yiğidolar'ın bu sezonki en farklı galibiyeti

Bu sezon lig ve kupa maçları dahil olmak üzere sadece Balıkesirspor'u 3-1 ve Gençlerbirliği'ni 1-0 mağlup eden Sivasspor, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'u 4-0 yenerek bu sezonki en farklı galibiyetini elde etti.

Kırmızı-beyazlı ekip, geçen sezon en farklı galibiyetlerine Gaziantepspor, Beşiktaş ve Bucak Belediye Oğuzhanspor maçlarında imza atmıştı. Ligde geçen sezonun 10. haftasında deplasmanda Gaziantepspor'u 4-0 ve 31. haftada sahasında Beşiktaş'ı 3-0 yenen Sivas temsilcisi, Ziraat Türkiye Kupası'nda ise Bucak Belediye Oğuzhanspor'u 5-0 mağlup etmişti.