ANKARA


MotoGP'de sezonun 13. yarışı San Marino Grand Prix'sini kazanan Movistar Yamaha'dan İtalyan Valentino Rossi, takımının bu yıl ilk kez kürsünün zirvesine çıkmasını sağladı.

Motosiklet yarışlarının en önemli organizasyonu MotoGP'de sezonunun 13. yarışı, San Marino'daki 4 bin 226 metrelik Misano pistinde 28 tur üzerinden yapıldı.

Yarışa ilk sırada başlayan Movistar Yamaha takımından Jorge Lorenzo, kalkışta yerini korudu. Üçüncü sıradan kalkan takım arkadaşı Valentino Rossi ve yarışa 4. cepten başlayan Repsol Honda'dan şampiyona lideri Marc Marquez ise Pramac pilotu Andrea Iannone'yi geçerek Lorenzo'nun arkasına yerleşti.

Dördüncü turda Rossi, takım arkadaşını geride bırakarak liderliğe yükseldi. Aynı tur içinde Marquez'e de geçilen Lorenzo, üçüncülüğe geriledi. İlerleyen turlarda Rossi ve Marquez, Lorenzo ile aralarındaki farkı 2 saniyenin üstüne çıkardı. 

Son şampiyon Marquez, 10. turdaki bir virajda hata yaparak motorundan düştü. Kaza sonrası motosikletinin motoru duran İspanyol sürücü, pistteki görevlilerin yardımıyla motoru çalıştırdı ancak 20. sırada piste dönebildi.

Kalan turlarda takım arkadaşı Lorenzo ile arasındaki farkın kapanmasına izin vermeyen "Doktor" lakaplı İtalyan pilot Rossi, 44:14.586'lık derecesiyle bitiş çizgisini ilk sırada geçti ve bu sezon ilk, kariyerindeki 81. yarış zaferini elde etti.

35 yaşındaki Rossi'nin 1.6 saniye arkasındaki Lorenzo ikinci, yarışa 5. sırada başlayan Repsol Honda'dan Dani Pedrosa ise liderin 4.3 saniye gerisinde üçüncü oldu. 

Yarışı 15. sırada bitirerek 1 puan alan Marquez, puanını 289'a çıkardı ve pilotlar klasmanındaki liderliğini sürdürdü. Marquez'i, 74 puan geriden Pedrosa ve 75 puan geriden Rossi takip ediyor.

Sezonun 14. yarışı Aragon Grand Prix'si 28 Eylül'de koşulacak.