ANKARA - Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nu "WorldTour" seviyesine çıkarmak için çalıştıklarını söyledi.

Müftüoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yarın 21 takımdan 168 sporcunun katılımıyla Alanya'dan başlayacak 51. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'na tamamen hazır olduklarını anlattı.

Sekiz gün sürecek turun son yıllarda önemli gelişim kaydettiğini vurgulayan Müftüoğlu, "Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu önemli bir marka haline geldi. 2004 yılında göreve geldiğimizde böyle bir şeyi hayal bile edemezdik. Artık bütün hedefimiz, turu hep birlikte 'WorldTour' seviyesine çıkarmak. Bunun için çalışıyoruz" diye konuştu.

Müftüoğlu, TUR 2015'e dünyaca ünlü bisikletçilerin katılacağına işaret ederek, şöyle devam etti:

"Bu yıl çok önemli sporcular Türkiye'de yarışacak. Dünyada marka olmuş şampiyon sporcular ülkemize gelecek. Mark Cavendish, Tom Boonen, Andre Greipel ve Mark Renshaw gibi sayılı önemli bisikletçiler, Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nu kazanmak için çaba sarf edecek. Turun geldiği noktanın önemli bir işareti. Bu sporcuların ülkemizde yarışması Türkiye'nin tanıtımına çok önemli katkı sağlayacak."

'Kazananı tırmanış etapları belirleyecek'

Emin Müftüoğlu, Elmalı ve Selçuk tırmanış finişlerinin tura büyük heyecan kattığını dile getirdi.

Bu etapların geçen yılki yarışın sonucunda belirleyi olduğuna dikkati çeken Müftüoğlu, "Bu yıl da yine bu etapları kazanan, büyük ihtimalle turun galibi olur" değerlendirmesinde bulundu.

Müftüoğlu, organizasyonda Türkiye'yi Torku Şekerspor'un temsil edeceğine değinerek, "Bu yıl iyi bir takım kurdular. Torku Şekerspor'un iyi işler yapacağını düşünüyorum" ifadesini kullandı.

'Turun tanıtımına önemli katkı sağladı'

Müftüoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, turun tanıtım lansmanında bisiklete bindiğini hatırlatarak, sözlerini şöyle tamamladı:

"Cumhurbaşkanımız caddede basın turuna katılarak bisiklete bindi. Turun tanıtımına önemli katkı sağladı. Sayın Cumhurbaşkanımız, Türk bisikletinin geleceğiyle ilgili önemli bir start verdi. Ülkemizde  bisiklet sporunun gelişmesi, yaygınlaşması,bisiklet sektörünün büyümesi ve daha sağlıklı toplumun oluşması adına önemli bir starttı."