ANKARA - Sezonun ikinci grand slam tenis turnuvası Fransa Açık'ta (Roland Garros) tek erkeklerde 2 numaralı seri başı Roger Federer, vatandaşı Stan Wawrinka'ya 3-0 yenilerek turnuvaya çeyrek finalde veda etti.

Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen turnuvadaki tek erkekler çeyrek finaline 2 maçla devam edildi. Kariyerindeki tek grand slam şampiyonluğunu 2014'te Avustralya Açık'ta kazanan İsviçreli 8 numaralı seri başı Stan Wawrinka, vatandaşı dünya 2 numarası Roger Federer ile karşılaştı.

Mücadeleye hızlı başlayan Wawrinka, sert servislerle üstünlük kurduğu Federer karşısında ilk seti 6-4 kazandı. İkinci setin 7. oyunda rakibinin servisini kıran Wawrinka, skor avantajını koruyarak bu setten de 6-3 galip ayrıldı.

Çekişmeli geçen 3. sette 6-6 beraberliğin ardından "tie-break"e geçildi. Oyunun bu bölümünde de rakibi karşısında etkili bir oyun sergileyerek 7-4 üstünlük kuran Wawrinka, seti 7-6, maçı ise 3-0 kazanarak yarı finale yükseldi.

5 setlik mücadele Tsonga'nın

Günün diğer çeyrek final mücadelesinde 5 numaralı seri başı Japon Kei Nishikori ile dünya 14 numarası Fransız Jo-Wilfried Tsonga karşılaştı.

Sert servisleriyle rakibine üstünlük kuran Fransız sporcu, rakibini ilk sette 6-1, ikincisinde ise 6-4 yenerek yarı finale kalmak için önemli bir avantaj yakaladı.

Mücadeleyi bırakmayan Nishikori, kortun çaprazına gönderdiği sert "backhand" vuruşlarının da yardımıyla rakibi karşısında üstünlük kurarak üçüncü seti 6-4, dördüncü seti de 6-3 kazanarak skoru eşitledi.

Maçın final setinde file önünde daha iyi bir performans sergileyen Tsonga, 3 saat 42 dakika süren mücadelenin son setini 6-3, karşılaşmayı ise 3-2 kazanarak yarı finale yükselen diğer tenisçi oldu.

Fransa Açık'ın 11. gününde oynanacak yarı final karşılaşmalarında tek kadınlarda dünya 1 numarası Serena Williams ile İtalyan Sara Errani, tek erkeklerde ise 1 numaralı seri başı Novak Djokovic ile İspanyol Rafael Nadal maça çıkacak.