İSTANBUL - Galatasaray Kulübünün basketbol şubesinden sorumlu yönetim kurulu üyesi Can Topsakal, Galatasaray Odeabank'ın ULEB Avrupa Kupası şampiyonluğunu elde etmesinin çok önemli bir başarı olduğunu söyledi.

Can Topsakal, yaptığı açıklamada, yaşadığı mutluluğu dile getirerek, "ULEB Avrupa Kupası'nda en başından şampiyonluk hedefiyle yola çıktık. Bütçemiz düşük olduğu gerekçesiyle çok laf söylediler ama biz doğru transferler ve iyi bir hesap yaptık. Düşük bir bütçe de olsa Ergin Ataman'la birlikte bu kupayı alacağımızı söylüyorduk. Sonunda da başardık. Bundan büyük mutluluk olamaz." dedi.

Kazanılan şampiyonluğun önemine dikkati çeken Topsakal, şunları söyledi:

"Çok büyük bir kupa kazandık. Bazı insanlar küçümseyebilirler ama önemli bir organizasyon. Bir daha ne zaman bir Türk takımı bu kupayı kazanabilir bilemiyorum. Biz bile zor alabiliriz. Çok zor bir kupa. Kazandığımız için müthiş mutluyuz. Önemli olan değerinde oyuncular almak. Aynı oyuncuyu 1 milyon dolara da 400 bin dolara da alabilirsiniz. Eğer siz iyi hesap kitap yapıyorsanız, oyuncunun değerini biliyorsanız, iyi bir takım kurabilirsiniz. Önce iyi araştıracaksınız. Ben iddia ediyorum, 12 milyon dolarlık bir takımla aramızda önemli bir fark yoktur. Sadece doğru oyuncu tercihleri vardır. 12 milyon dolara kötü bir takım da 6 milyon dolara çok iyi bir takım da kurabilirsiniz."

Galatasaray Odeabank'ın ULEB Avrupa Kupası şampiyonu olarak, gelecek sezon THY Avrupa Ligi'nde yer alma hakkı kazandığını hatırlatan Topsakal, bu kulvara yaraşır bir kadro oluşturacaklarını aktardı.