"UEFA sıfır toleranstan vazgeçti", "UEFA, 'ceza vermezseniz biz de vermeyiz' görüşünde", "Şike konusunda karar sezon sonunda alınacak", "% 99 kulüplere ceza çıkmayacak", "Türk takımları Avrupa'ya gidebilecek"
Murat Tarhan imzasıyla Akşam gazetesinde yer alan bu ifadeler, 'Düşme yok Avrupa devam' başlığıyla verilen haberden.
Haberde, genel kurul için Türkiye'de bulunan UEFA Başkanı Platini ile TFF arasındaki görüşmelerde ortaya çıkan tablo aktarıldı.
Haberde, TFF Başkanı Yıldırım Demirören'in Platini'ye eylem planlarını anlattığı, UEFA'nın '15 Nisan'a kadar ceza verin' ısrarından vazgeçtiği ve yeni federasyonun kurullarının çalışma ve savunma alma sürecini de göz önünde bulundurarak kararın 13 Mayıs'ta bitecek sezon sonunda verilmesi için onay alındığı kaydedildi.
Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu ve Tahkim Kurulu'nun şike için 'önce sahaya bakalım' diyeceği, şahıslardan ve kulüplerden savunmalarını alacağı ve şike ile ilgili kararını vereceğinin belirtildiği haberde, beklentinin ise sahada şike olmadığı için kulüplerin ceza almaması yönünde olduğu ifade edildi.
Bu durumda da yeni sezonda küme düşmenin olmayacağı ve ceza almadıkları için tüm takımların Avrupa kupalarına katılacakları kaydedildi.