İSTANBUL - Futbolda Avrupa'nın kulüpler bazındaki ikinci önemli organizasyonu UEFA Avrupa Ligi'nde grup kuraları yarın çekilecek.

Monaco'daki Grimaldi Forum'da TSİ 14.00'te yapılacak kura çekimine toplam 48 takım katılacak. UEFA Şampiyonlar Ligi'nden gelen 10 takım ile elemeleri geçen 31 ve direkt katılma hakkı bulunan 7 ekip, dörderli 12 gruba dağıtılacak. Kurada Beşiktaş'ın yanı sıra, bu akşam oynanacak play-off rövanş maçları sonucunda turu geçmeleri durumunda Trabzonspor ve Kardemir Karabükspor'un rakipleri de belli olacak.

Kura çekiminde, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde play-off turunda elenen Beşiktaş, Steaua Bükreş, Salzburg, Napoli, Kopenhag, Standard Liege, Lille, Celtic, Aalborg ve Slovan Bratislava takımları yer alacak. UEFA Avrupa Ligi gruplarına Dinamo Kiev, Estoril, Everton, Fiorentina, Guingamp, Sevilla ve Wolfgsburg ekipleri ise direkt katılacak.

Beşiktaş ve rakiplerini elemesi durumunda Trabzonspor kura çekiminde büyük ihtimalle 2. torbada, Kardemir Karabükspor ise 4. torbada yer alacak. UEFA Avrupa Ligi'nde torbalar bu gece oynanacak maçların ardından kesinleşecek.