ANKARA - Tekvando Milli Takımlar Teknik Direktörü Ali Şahin, olimpiyat şampiyonu Servet Tazegül başta olmak üzere bazı milli sporculara diğer ülkelerden transfer teklifleri geldiğini belirterek, "Federasyon olarak bu konuda kapalıyız. Sporcularımız da bu teklifleri bir gram olsun değerlendirmiyor" dedi.

Rusya'daki Dünya Şampiyonası'nda 2'si altın 4 madalya kazanan Türk Milli Takımı'nın teknik direktörü Şahin, AA muhabirine, tekvando branşında başarıya nasıl ulaştıklarını anlattı.

Ali Şahin, bir sporcunun 6-7 yıllık emek sonucunda yetiştiğini dile getirerek, "Bu sistemde Servet Tazegül ve Nur Tatar gibi ekstra yetenekli sporcular varsa, onu da gözlemliyoruz. Onların antrenmanlarını daha uzun süreli tutuyoruz ve uluslararası alandaki teknik gelişimlerini çok daha yakından takip ederek başarılarına katkıda bulunmaya çalışıyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

"Sporcularımıza transfer teklifleri geliyor"

Ali Şahin, olimpiyatlar yaklaşırken Servet Tazegül başta olmak üzere bazı milli sporculara diğer ülkelerden transfer teklifleri geldiğini bildirdi.

Transferin gerçekleşebilmesi için öncelikle Türkiye Tekvando Federasyonu'nun izninin gerektiğini belirten Şahin, "Federasyon olarak bu konuda kapalıyız. Böyle bir şeye kapalı olduğumuz için teklifler direkt bize gelmiyor, sporculara teklifler yapılıyor. Sporcularımız da bu teklifleri bir gram olsun değerlendirmiyor" ifadelerini kullandı.

"Bakü'de her renk madalya alacağız"

Ali Şahin, Dünya Tekvando Şampiyonası öncesinde 1. Olimpik Kategori Avrupa Şampiyonası'nda iyi sonuçlar aldıklarına işaret ederek, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de 12 Haziran'da başlayacak 1. Avrupa Oyunları için şu değerlendirmede bulundu:

"1. Avrupa Oyunları için tüm sıkletlerde kota almayı başardık. Her şampiyonada daha da zorlu bir yarışmayla karşılaşabiliyorsunuz. Ancak Azerbaycan'da da sporcularımın başarılı olmalarını bekliyorum. Şu anki performansları iyi ama arka arkaya devamlı performans göstermek zor olabilir. Ancak Avrupa Oyunları'nda da gereğini yapacaklardır. İnşallah her renkten madalya alacacağız."