MANCHESTER  - Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, özel maçta İngiltere'ye 2-1 yenildikleri maçta son yılların en iyi takımlarından birine karşı muhteşem bir mücadele verdiklerini belirterek, "Ben maçı seyreden tüm ülkemizin insanlarının 'İşte budur. Bizim çocuklarımız her şeyi yaptı ama olmadı. Helal olsun onlara' dediklerinden eminim." dedi.

Maçın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Terim, ev sahibi ekibe karşı milli takımın bu maç öncesi hiç galibiyetinin ve golünün olmamasına gönderme yaparak, "Biz şanssızlığımızı kırdık diye düşünüyoruz. Birini kırdık, ikincisini kıramadık." ifadesini kullandı.

Futbolcularının iyi bir mücadele ortaya koyduğunu belirten deneyimli teknik adam, maç içinde gösterdikleri reaksiyonların takıma artı olarak yansıdığını kaydetti.

İngiltere'ye karşı etkili oyunun kendileri için önemli olduğunu dile getiren Terim, "İngiltere ciddi bir takım, son yılların en iyi takımlarından birisi. Kazanabilir miydik, evet. Ben maçı seyreden tüm ülkemizin insanlarının 'İşte budur. Bizim çocuklarımız her şeyi yaptı ama olmadı. Helal olsun onlara' dediklerinden eminim." diye konuştu.

"Muhteşem bir mücadele verdik"
Fatih Terim, İngiltere ile deplasmanda oynamanın kolay olmadığına değinerek, "Bunlar bizi ileriye taşıyacak. Kaybetmekten hoşlanmıyoruz. Bu zaten fikstürümüzden belli. İstatistiklerde bazen böyle kayıplar oluyor. İnşallah burada kalır o da. İyi bir takımla oynadık, muhteşem bir mücadele verdik. Sonuç iyi olmasa da bazı maçların getirisi vardır. Çok uzun zamandır sevindiriyoruz oyunla da sonuçla da. Bugün oyunla sevindirdiğimize inanıyorum." değerlendirmesinde bulundu.

İngiltere'nin ilk golündeki ofsayt tartışmalarıyla ilgili bir soru üzerine Terim şunları kaydetti:

"UEFA ya da FIFA bazı şeylere elektronik olarak müdahale etmeli. İkinci dakika İngiltere'de 1-0 geride başlayıp oyunu bu şekle getirmek her babayiğidin harcı değil. Tarihi de biliyoruz. Birçok konu var. Ben daha seyretmedim, herkes ilk gole 'ofsayt' diyor. Cenk'in pozisyonunun penaltı olduğunu, ofsayt olmadığını söylüyorlar. Kornerin aut olduğunu söylüyorlar. İngiltere'nin penaltısının da penaltı olmadığını söylüyorlar. Kaybettikten sonra konuşan çok olur. Öyle bir hoca değilim. Herhalde Deniz hocanın olması olayı buraya çekti. Ben orada dördüncü hakeme 'ofsayt' dedim, 'hayır' dedi, 'o zaman al' dedim. Artık biz de bir yerlerdeyiz. Topun içine çip mi konur veya kalelerin içine elektronik müdahaleler mi olur, bilmiyorum ama işin doğallığının bozulmasını istemiyoruz. Bozmayalım da. Bize olan herkese oluyor."