ŞANLIURFA - Türkiye, "dünyanın motor sporları olimpiyatı" olarak kabul edilen Dakar Rallisi'nde 4 sporcuyla dereceye girmeyi hedefliyor.

Motosiklet Federasyonu Asbaşkanı Ogün Baysal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, rallinin 3 Ocak Cumartesi günü Arjantin'in başkenti Buenos Aires'te başlayacağını söyledi.

Arjantin, Şili ve Bolivya'da gerçekleştirilecek rallinin 15 gün sonra başlama noktasında tamamlanacağını belirten Baysal, yarışa 164 motosiklet, 138 otomobil, 64 kamyon ve 48 ATV kategorisinde 414 aracın katılacağını aktardı.

Organizasyonda Türkiye'den 4 sporcunun yer alacağını vurgulayan Baysal, şöyle devam etti:

''Milli sporcularımızdan Şakir Şenkalaycı'nın Dakar tecrübesi var. Geçen yarışında 20. sıradayken maalesef ciddi bir kaza yaptı. Kendisinden ilk 20 içerisinde bir derece bekliyoruz. Diğer sporcumuz Serkan Özdemir'in üst üste 6 Türkiye şampiyonluğu var. Ondan da umutluyuz. Selçuk Bektaş ve Koray Özkaplan ise farklı çalışmalar içerisindeler. Onlar da gayet deneyimli ve tecrübeliler. Dakar gibi dev bir organizasyona aslında 4 kişilik katılım oldukça yüksek bir sayıdır. Çünkü dünyanın sporcuları bu yarışa geliyor."

Baysal, farklı kategoride gerçekleştirilecek rallinin en zor bölümünün motosiklet kategorisi olduğuna işaret etti.

Türkiye olarak sadece motosiklet yarışına katılacaklarını anımsatan Baysal, "Türk bayrağını mücadelenin sonuna kadar taşıyacağız'' dedi.

Rallinin çöl, kaya ve çamur geçişlerinden oluşan zorlu etaplarının bulunduğunu dile getiren Baysal, sporcuların günde ortalama 700 kilometre yol kat edeceğini aktardı.

Dünyanın çeşitli yerlerinden 350 sporcunun organizasyona katılmasının beklendiğini vurgulayan Baysal, ''Dakar rallisi, dünyanın en çok seyredilen, zaman zaman formula ile izlenme konusunda yer değiştiren en büyük organizasyonlarından biri. Çok zor bir yarış ama sporcularımız dereceye girmeye çalışacak'' diye konuştu.

''Yarış için hazırız''

Sporculardan Özkalaycı da bir önceki Dakar organizasyonuna katıldığını, olumsuzluklara rağmen başarılı sayılabilecek sonuçla ülkeye döndüğünü söyledi.

Ralli için çok iyi hazırlandıklarını belirten Şenkalaycı, Türkiye'yi en iyi şekilde temsil edebilmek için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini dile getirdi.

Yarışa çok iyi hazırlandıklarını anlatan Özkalaycı, şunları kaydetti:

''Dakar, dünyanın en zor motor sporları yarışı. Motor sporlarının olimpiyat olarak da kabul edilir. Bu aynı zamanda ülkeler şampiyonası. Her ülkenin en ünlü 2 ya da 4 elit pilotu bu yarışa katılıyor. Biz de Türkiye'den bu dörtlüyü oluşturduk. Ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek için hazırız. Amacımız, öncelikle bu yarışı sağlam bir şekilde bitirmek. Bunun haricinde bir hedef koymak da gerekiyor. Ülkemize güzel sonuçla dönmek istiyoruz.''