Süper Lig'de ilk yarıyı zirvede tamamlayan Medipol Başakşehir'in Fransız yıldızı Gael Clichy, şampiyonluk yolundaki en büyük rakiplerinin yine kendileri olduğunu söyledi.

Clichy, turuncu-lacivertli ekibin ikinci yarı hazırlıklarını sürdürdüğü Antalya'nın Belek Turizm Merkezi'nde yaptığı açıklamada, şampiyonluk yarışında takımların çok az puan farklarıyla sıralandığını ve bunun da ligin ikinci yarısının çok çetin geçeceğinin ispatı olduğunu kaydetti.

Fransız yıldız, çok kaliteli bir takım olduklarını ve bu kalitelerine inanmaları gerektiğini belirterek şampiyonluk yarışı hakkında, "Ligin ilk yarısında oynadığımız maçlarda büyük olarak adlandırılan takımlara karşı çok iyi sonuçlar aldık. Puan kaybettiğimiz maçlar ise orta sıranın altındaki takımlara karşı oynadıklarımız oldu. Takım olarak bu yönümüzü geliştirebiliriz. Şampiyonluk yarışında en büyük rakibimiz, kendimiz. Çünkü her maçı aynı ciddiyetle oynamamız gerekiyor. Yoksa rakiplerimiz farkı kapatıp bizi geçebilir." ifadelerini kullandı.

Medipol Başakşehir'in her geçen yıl gelişen bir kulüp olduğunun altını çizen Clichy, şöyle konuştu:

"Geçtiğimiz sezon da ligin ilk yarısı zirvede bitirilse de belki şampiyonluk kafada çok düşünülmüyor, belki de şampiyonluğa inanç çok yoktu. Ama şampiyonluğa inanç şu an fazlasıyla var. Antalya'daki kamp ortamımız, sahip olduğumuz imkanlara İngiltere'de bazı takımlar sahip değil. Kulübümüz her türlü fedakarlığı yapıyor. Buraya gelirken bana bir plan sunuldu. Bu planda şampiyonluktan bahsediliyordu. Daha önce şampiyonluklar kazandım, benim kişisel hedefim tabii ki şampiyon olmak. Bu nedenle bu lafı kullanmak istemiyorum ama ben Türkiye'ye şampiyonluklar yaşamaya, kupalar kazanmaya geldim." 

"Umarım başkanımız Arda'yı ikna eder"

Fransız savunma oyuncusu, Medipol Başakşehir'in transferi için girişimde bulunduğu Arda Turan'ın çok kaliteli bir futbolcu olduğunu ve böyle oyuncuların takımları her zaman ileriye taşıdığını aktardı.

"Ben olasılıklar üzerine konuşmayı pek sevmem" sözlerini kullanan Clichy, Arda Turan hakkında şunları söyledi:

"Arda'nın kalitesini anlatacak değilim. Arda bu kaliteye sahip olmasa birincisi uzun yıllar İspanya'da oynayamazdı, ikincisi zaten Barcelona onu transfer etmezdi. Arda, Avrupa'nın en üst düzey oyuncularından biri. Tabii ki şu da var, bizim takımımız Süper Lig'in zirvesinde ve biz buraya şu anki oyuncularımızla geldik. Kalite her zaman takımı ileriye taşır ama transferle ilgili kararı verecek yönetimimiz. Başkanımız zaten bu transfer üzerine çalışıyor. Umarım başkanımız Arda'yı ikna eder."

"Türk futbolcularının çalışması yeterli değil"

Futbol kariyerinde kazandığı başarıları çok çalışmasına bağlayan 32 yaşındaki yıldız futbolcu, Türk futbolcularının daha fazla çalışması gerektiğini söyledi.

"Hiçbir zaman takımımdaki en yetenekli oyuncu ben olmadım." diyen Clichy, "Hep daha çok çalışıp, kendime iyi baktığım için ön plana çıktım. Belki yeteneğimin diğerlerinden daha az olmasından dolayı bunu bir şekilde kapatmak istedim, bunu da başardığımı düşünüyorum. Yetenek tek başına asla belirleyici olmuyor. Ben tabii ki ukalalık yapamam ama Türk oyuncuların çalışması yeterli değil." şeklinde konuştu.

İngiltere'deki futbol mantalitesinin çok farklı olduğunu vurgulayan Clichy, "Belki geçmişte biz futbolcular futbol oynuyorduk ama artık futbolu oynamıyoruz, futbolu çalışıyoruz. Futbol bizim işimiz ve bunu futbol oynamanın ötesine taşımak gerekiyor. Kendimi örnek veriyim, uykuma dikkat ediyorum, şekerli şeyler yemiyorum, dinlenmeme dikkat ediyorum, biraz ağrım olursa hemen masaja gidiyorum. Bunlara dikkat ettiğim için belirli bir yerlere geldim. Türk futbolcularının ilk geliştirmesi gereken kafa yapısı, mantalite." yorumunda bulundu 

"Emre'nin varlığı kulübümüz için çok ama çok önemli"

Clichy, takım kaptanı Emre Belözoğlu'nun Medipol Başakşehir için büyük bir değer olduğunun altını çizerek, deneyimli futbolcunun sezon sonunda futbolu bırakması haberleri hakkında şu yorumu yaptı:

"Bunun kararını en iyi kaptanımız Emre verecektir. İnanılmaz işler başardı. Bizimle olduğu ve olmadığı zamanki farkı çok rahatlıkla görebiliyorum. Sadece saha içinde değil, saha dışında da takım üzerindeki etkisi çok büyük. Yeteneği satın alamazsınız. Doğuştan yetenekli bir futbolcu. Özellikle Türk futbolcular üzerinde çok büyük bir etkisi var. O bizimle beraber olduğu zaman onun laflarını Türk oyuncular can kulağı ile dinliyor. Takımın havası çok farklı oluyor. Ama futbolu bırakacaksa da yönetimimiz onu kulübün içinde tutmalı. Emre'nin varlığı kulübümüz için çok ama çok önemli. Emre'ye çok büyük saygım var." 

Kariyerinin unutulmaz anları

Clichy, hayatının unutulmaz anının iki çocuğunun doğumu olduğunu anlatırken, futboldaki unutulmaz anlarını ise şöyle anlattı:

"Başakşehir'den önce sadece iki kulüpte ama iki büyük kulüpte oynadım. Bu nedenle çok özel anım var. İlk profesyonel olduğumda Arsenal'le namağlup şampiyon olmamız. Manchester City ile son saniyede gelen şampiyonluk. Çocukluk idolüm Thierry Henry ile aynı takımda oynamak ve sonra onun arkadaşım olması. Şu an Nijerya'nın kralı gibi olan Kanu ile birlikte oynamak. Vieira ve Bergkamp gibi isimlerle oynamak ve Arsene Wenger gibi bir hoca ile çalışmak çok özel anılar. Ben özel anılar biriktirmeye devam ediyorum. Umarım Başakşehir'de kazanılacak kupalarla bu güzel anıları biriktirmeye devam edeceğim."

Fransız yıldız, henüz futbolu bıraktıktan sonra ne yapacağıyla ilgili bir planının olmadığını belirterek, "Yaşımın geçmeye başladığını kabul ediyorum ama futbolu bırakmayı düşünecek kadar da yaşlı değilim. Tam olarak ne yapmak istediğimi düşünmedim. Hocalık olabilir, çünkü futbolu, topa dokunmayı, etkileşimi seviyorum. Önümde futbol oynayacağım yıllar var. Hoca olacak kalitem var mı, bunu yıllar gösterecek." diyerek sözlerini tamamladı.