İSTANBUL - Spor Toto Süper Lig'de 2014-2015 sezonunun ardından Fenerbahçe ile yolları ayrılan Dirk Kuyt, üç sezon forma giydiği Süper Lig'de iz bırakan yabancı futbolculardan biri oldu.

Süper Lig'in 26. haftasından sonra gelecek sezon için eski kulübü Feyenoord ile sözleşme imzalayan 35 yaşındaki futbolcu, Türkiye kariyerinde saha içindeki ve dışındaki davranışları, ortaya koyduğu performans ve centilmenliğiyle hafızalarda yer etti.

Mesleki kariyerindeki başarılı performansın yanı sıra sosyal sorumluluk projelerine verdiği desteklerle de gündeme gelen Kuyt, Hollanda ile Türkiye arasındaki dostluğa katkısı nedeniyle, geçen yıl Holanda-Türkiye dostluk ödülüne layık görüldü.

Türkiye sevgisi

Kuyt, sarı-lacivertli formayı giydiği 3 sezonda, İstanbul'daki yaşamıyla ilgili sorulara verdiği cevaplarda, hep Türkiye sevgisinden bahsetti.

Hollandalı futbolcu, kulübe yaptığı veda ziyaretinde, 3 yılın kendisi ve ailesi adına harika geçtiğini, Türkiye'yi unutmayacaklarını dile getirdi.

Vakıf sahibi bir hayırsever

Kuyt, ülkesinde kendi adıyla kurduğu vakıfla, yardıma muhtaç ve engelli insanları bir dernek çatısı altında destekliyor.

Hedefinde daha çok engelli insanlar bulunan Dirk Kuyt Vakfı, engelliler için her yıl çok sayıda organizasyon düzenliyor.

Kariyerinin ilk lig şampiyonluğu Türkiye'de

Süper Lig macerası, Hollandalı futbolcuya kariyerinde önemli bir yer tutacak başarıyı da yaşattı.

Sezon sonlarında Utrecht formasıyla beşincilik, Feyenoord'da üçüncülük, Liverpool'da da bir kez ikincilik yaşayan Hollandalı futbolcu, kulüp takımlarıyla ilk lig şampiyonluğuna Fenerbahçe forması altında 2013-2014 sezonunda ulaştı.  

Türkiye'de 3 kupa, Avrupa'da yarı final

Tecrübeli futbolcu, sarı-lacivertli formayı giydiği 3 sezonda kazanılan birer Süper Lig (2013-2014), Türkiye Kupası (2012-2013) ve TFF Süper Kupa (2014) ile 2012-2013 sezonunda UEFA Avrupa Ligi'ndeki yarı final başarılarında önemli bir rol üstlendi.

Süper Lig'de 95 maç

Dirk Kuyt, Süper Lig'de Fenerbahçe formasıyla 3 sezonda 95 maça çıktı.

2012-2013 sezonunda 31, 2013-2014 ve 2014-2015 sezonlarında 32'şer maç olmak üzere 95 lig mücadelesinde forma giyen Kuyt, 3 sezonda, üç farklı teknik adamın da vazgeçemediği isim oldu.