ÇANAKKALE - Çetin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk futbolunun sorunlarının bilinen gerçekler olduğunu, bu yönde doğru adımlar atılması gerektiğini ifade ederek, "Yapılanma her şeyin başında geliyor ama en yukarıdan başlamak lazım. Yoksa bugün içinde bulunduğumuz durum tamamen popülist, güne yönelik bir kültür. Dolayısıyla bunları değiştirmek gerekiyor" dedi.

Günlük kararlarla durumun kurtarılmaya çalışıldığını belirten Çetin, şöyle devam etti:

"Daha uzun süreli, doğru projelerin ortaya çıkması gerekiyor. Türk futbolunun yapılanması, sadece oyuncu bazında değil, öncelikle yönetimsel bazda değişmeli. Belki kulüplerle ilgili kanunun, kulüplerin yapısının değişmesi gerekiyor. Dolayısıyla profesyonellerin kulüpte yer alması, özellikle futboldan gelen, futbolu bilen insanların daha aktif göreve getirilmesi, o yönde bu insanlara yatırım yapılması gerekiyor" diye konuştu.

Çetin, kendilerinin de sorunun merkezinde bulunduklarını, yıllar yılı bunları yaşadıklarını dile getirdi. Türk futbolunda daha kapsamlı yapılanmaya ihtiyaç duyulduğunu vurgulayan Çetin, "Bugün en son kim yetişti? Bakıyoruz, Ozan Tufan var ortada. Çok yetenekli, önü açık, Türk futboluna uzun yıllar hizmet edecek bir sporcu, futbolcu ama bir tane ya da iki tane sayıyoruz. Dolayısıyla yapılanma her şeyin başında geliyor. Bugün içinde bulunduğumuz durum tamamen popülist, güne yönelik bir kültür. Bu sene yarışılıyorsa, bu seneye yönelik güncel başarılar peşinde koşan bir Türk futbolu var. Dolayısıyla bunları değiştirmek gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Oğuz Çetin, Spor Toto Süper Lig'de 2014-2015 sezonuna ilişkin değerlendirmelerde de bulundu. Bu sezonla ilgili ciddi konuşulacak şeyler olduğunu anlatan Çetin, "Üstteki rekabet aslında iyiydi ancak ilgi ve futbol kalitesi bakımından çok yükseklere gelemedik. Dolayısıyla taraftar desteğini de göremedik" diyerek sözlerini tamamladı.