TRABZON -
Spor Toto Süper Lig'de 6. hafta Mersin İdmanyurdu'nu 3-1 yenerek sezonun ilk galibiyetini alan Trabzonspor'da, bu dönemde sakatlıklar can sıktı.

UEFA Avrupa Ligi'nde 4 maç, ligde de 6 maç olmak üzere 10 resmi maça çıkan bordo-mavili takımın kadrosunda bulunan 27 futbolcudan 13'ü sakatlık nedeniyle görev alamadı.

Karadeniz ekibinde Onur, Constant, Deniz Yılmaz, Mustafa Yumlu, Yusuf Erdoğan, İshak Doğan, Cardozo, Özer Hurmacı, Aykut Demir, Bosingwa, Yatabare, Musa Nizam ve Papadopoulos, sakatlakları nedeniyle ligde 6 haftalık dömende  bazı maçlarda forma giyemedi. Ayrıca Mersin İdmanyurdu maçında da başına darbe alıp hastaneye kaldırılan Mustafa Akbaş, ikinci yarıda oynayamadı.

6 maçta da sakatlıklar vardı

Bordo-mavililer, ligde 6 maçta da sakat oyuncular nedeniyle rakiplerinin karşısına eksik çıktı.

Karadeniz ekibi, ilk hafta Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor maçına 4, ikinci haftadaki Fenerbahçe ve üçüncü haftadaki İstanbul Başakşehir maçına 6, dördüncü haftadaki Kasımpaşa ve beşinci haftadaki Kardemir Karabükspor maçına 7, geçen haftaki Mersin İdmanyurdu maçına da 8 oyuncusundan yoksun çıktı.

Uzun süreli sakatlıklar

Trabzonspor'da sezon başında Avusturya kampında ayak bileğinden sakatlanan ve ameliyat olan Özer Hurmacı ile UEFA Avrupa Ligi'nde Rostov ile oynanılan rövanş maçında sakatlanan Aykut Demir ilk 6 haftadadır forma giyemiyor.

İlk hafta Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor maçının 52. dakikada sakatlanan Deniz Yılmaz'ın, sağ ayak bileği fibula kemiğinde kırık tespit edildi. 8 hafta sahalardan uzak kalacağı açıklanan oyuncu da ligde 5 maçtır takımda yer alamıyor. Rostov maçında sakatlanan Mustafa Yumlu da ikinci haftadan bu yana Deniz Yılmaz gibi 5 maçtır takımda yer almayan bir başka isim oldu.

Legia Varşova maçında sakatlanan ve sol ön çapraz bağlarından ameliyat olduktan sonra Kardemir Karabükspor ve Mersin İdmanyurdu maçlarında forma giyemeyen kaptan Onur Recep Kıvrak da 6 ay takımından uzak kalacak. Bosingwa, ligde 4 maç forma giyemezken, Constant, Cardozo, Yatabare, Papadopoulas 2 maç, Yusuf Erdoğan, İshak Doğan ve Musa Nizam da 1 maç forma giyemedi.

Güney: "Büyük şansızlıklar yaşadık"

Trabzonspor Kulübü Genel Sekreteri Köksal Güney, AA muhabirine, bu sezon sakatlık konusunda büyük şansızlıklar yaşadıklarını söyledi.

Geniş ve kaliteli bir kadrolarının bulunduğunu ancak çok sayıda sakat oyuncu verdiklerini ifade eden Güney, "Bu sakatlıklar da sezona istediğimiz gibi başlayamamada etken oldu. Ummadığımız puan kayıpları yaşadık" dedi.

Güney, kaptan Onur Recep Kıvrak gibi uzun süreli sakatlıkların kendilerini üzdüğünü dile getirerek, "Tüm oyuncuları Allah sakatlıklardan korusun. Bu yıl çok sıkıntısını yaşadık. Umuyorum bir an önce aramıza katılırlar ve bu konuda daha sorun yaşamayız" diye konuştu.