BURSA - Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Bursaspor Kulübünden, Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanşında Galatasaray ile oynanan müsabaka ve sonrasında yaşanan olaylarla ilgili yazılı savunma istedi. Kulüp Başkanı Erkan Körüstan ile İkinci Başkan Rıdvan Şen de tedbirli olarak Profesyonel Futbol Disiplin Kuruluna (PFDK) sevk edildi.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, TFF'nin, Atatürk Stadı'nda yapılan Bursaspor-Galatasaray maçındaki "çirkin ve kötü tezahüratlar" ile karşılaşma ve sonrasında yaşanan olayların gözlemciler tarafından tespit edildiğini bildirdiği ve savunma istediği yazı, yeşil-beyazlı kulübe gönderildi.

Yazıda, Körüstan ve Şen'in, müsabakanın ardından soyunma odası koridorlarında hakemler ile temsilciye ağır hakaretlerde bulunduğu iddiasıyla tedbirli olarak PFDK'ya sevk edildiği belirtildi. Bu karar doğrultusunda Körüstan ve Şen, Bursaspor'un yarın Spor Toto Süper Lig'de yarın sahasında Elazığspor ile yapacağı maçı statta izleyemeyecek.

Bursaspor Kulübü Yönetim Kurulunun, talep edilen savunmaları, yasal süresi olan 48 saat içinde hazırlayarak TFF'ye göndermesi bekleniyor.