MOTORLAND ARAGON  - Motorland Aragon Pisti'nde yapılan ilk test turlarında Kenan Sofuoğlu, 2.02.787'lik zamanıyla 35 pilot arasından birinci oldu. Sofuoğlu'nun bu yıl Dünya Supersport Şampiyonası'ndaki en yakın rakibi İngiliz Sam Lowes ise 2.03.540'lık dereceyle testleri 4'üncü sırada bitirdi.

Kenan Sofuoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İspanya'ya tedirgin geldiğini söyledi. Rakiplerinin geçen hafta Aragon Pisti'nde test yaptığını ifade eden Sofuoğlu, şöyle konuştu:

 "Test nedeniyle rakiplerim buraya daha hazırlar. Bizim test pistimiz başka bir yer. Ayrıca 1,5 aydır da yarışlara ara verilmişti. İlk antrenmanda en iyi derecelerde çok yavaş kalırım, Altıncı veya 7'nci bitiririm diye düşünürken ilk testi birinci tamamladım. Başlangıç olarak güzel. Haftasonuna güzel başladık, inşallah güzel bitiririz."

Yarın yapılacak resmi sıralama turlarında "en kötü ihtimalde bile 3'üncü olmayı beklediğini" kaydeden Sofuoğlu, "Zaten benim her yarıştaki en büyük amacım sıralama turlarını ilk 3'te bitirmek ve en ön cepten kalkmak. O da yarış için yeterli. Zaten yarış, bir turu hızlı atmaktan değil, her tur akıllı takipler yaparak yarışı kazanmaktan ibaret" ifadelerini kullandı.

Kenan, çok alçak gönüllü bir şampiyon

Kenan Sofuoğlu'nun yarıştığı MAHI Racing Team India'nın takım kaptanı Amit Sandill de dünya şampiyonluğunu kazanmak istediklerini söyledi. Sandill, ''Her zaman pozitif görüşteyiz. Mükemmel ve güçlü bir takımız'' dedi.

Sofuoğlu ile ilgili de Sandill, ''Harika bir çocuk. Kenan, çok alçak gönüllü bir şampiyon'' ifadelerini kullandı. Sandill, her yarış gibi pazar günkü yarışın da zor olacağını ancak Kenan'a güvendiklerini söyledi.