ÇANKIRI - Türkiye Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Harun Erdenay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye Milli Basketbol Takımı'nın Dünya FIBA sıralamasında 8'inci olduğunu kaydederek, Genç Yıldız ve Ümit Milli takımlarının son 2 yılda Avrupa'da önemli başarılara imza attığını anlattı.

Türkiye'de basketbolun yükselen değer konumuna geldiğine dikkati çeken Erdenay, şöyle devam etti:

"Basketbol, son yıllarda Türkiye'de çok yükselen değer konumuna geldi. Şu anki basketbol ligimiz çok önemli yerlerde. Sadece biz bunu söylemiyoruz, bütün Avrupa kabul etmiş durumda. Türkiye Basketbol Ligi, Avrupa'nın en iyi ligi. 2010'da dünya ikincisi olduk.  Yine kadın milli takımımız Avrupa 2'ncisi ve 3'üncüsü, olimpiyat 5'incisi oldu. Geçen sene Ankara'da düzenlenen dünya şampiyonasında dünya 4'üncüsü oldu. Bunlar çok önemli ve değerli başarılar."

Basketboldaki yükselişin 2. ve 3. ligleri de kapsadığını vurgulayan Erdenay, birinci ligin yanında diğer liglerin de kaliteli konuma yükselmesinin sevindirici olduğunu dile getirdi.

Ümit ve Yıldız Basketbol milli takımlarının önemli başarılara imza attığını belirten Erdenay, "Geçen yıl Ümit Milli Erkek Basketbol Takımımız, Avrupa Şampiyonu oldu. Daha öncesinde yıldız takımımız Avrupa Şampiyonu oldu. Bu jenerasyon 5-6 sene sonra bugünkü ağabeylerinin yerlerini alacak. Böyle olunca Türk basketbolunun geleceği sadece Avrupa'da değil, dünyaya damga vuracak duruma gelebilir" ifadesini kullandı.

Erdenay, Türk basketbolundaki yükselişin artarak devam edeceğini sözlerine ekledi.