İSTANBUL

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Harun Erdenay, Basketbol Süper Ligi'nin Avrupa'nın marka değeri en yüksek ligi olduğunu kaydetti. 

Erdenay, Basketbol Süper Ligi ve Türkiye Basketbol 1. Ligi'nde 2015-2016 sezonu öncesinde yayımladığı mesajında, yeni sezonu heyecanla karşıladıklarını bildirerek, liglerin her sezon basketbol kalitesi ve mücadele seviyesi bakımından büyük bir gelişme gösterdiğini vurguladı. 

Basketbol Süper Ligi'nin sponsorların desteğiyle Avrupa'nın marka değeri en yüksek ligi haline geldiğini aktaran Erdenay,  "Kulüplerimizin kurdukları kuvvetli kadrolar, son yılların en çekişmeli ve zevkli sezonlarından birini daha yaşayacağımızın habercisi oldu" değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye Basketbol 1. Ligi'nde de bu sezon büyük bir çekişmenin yaşanacağını belirten Erdenay, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"17 Ekim'de başlayacak Kadınlar Basketbol Süper Ligi de birçok uluslararası yıldız basketbolcu tarafından tercih edilen, Avrupa'nın en iyi iki liginden biri konumundadır. Ligimizde sağlanan kalite artışına paralel olarak, kulüplerimiz Avrupa kupalarında da zirveye oynamaya devam ediyorlar. 2015-2016 sezonu öncesinde başta kulüplerimiz olmak üzere, sponsorlarımıza, iş ortaklarımıza, yayıncı kuruluşumuza ve medya mensuplarına Türk basketboluna sağladıkları kıymetli katkılardan ötürü teşekkürlerimi sunar, kulüplerimizin yöneticilerine, teknik ve idari kadrolarına, sporcularımıza, hakemlerimize ve müsabaka görevlilerine başarılar ve basketbolseverlere keyifli bir sezon dilerim."