İSTANBUL - Ataman, Türkiye Basketbol Federasyonu'nun internet sitesinde yer alan açıklamasında, Sırbistan maçının son iki dakikaya kadar çok iyi bir hazırlık karşılaşması olduğunu belirterek, şu ifadeleri kullandı:

"Her iki takım da oldukça ciddi ve sert bir oyun oynadı. İkinci çeyreğin son dört dakikasına girilirken skor 30-30'du. Daha sonra çok top kaybı yaparak sayı bulamadık ve ilk yarıyı sekiz sayı geride tamamladık. İkinci yarıda yaptığımız tam saha baskı ile farkı kapattık. İyi savunma yaptık ve oyuna girmeyi başardık. Takımın mücadelesinden ve ortaya koyduğu karakterden son derece memnunum." 

Maç boyunca savunmada Sırbistan'ın daha agresif olduğunu vurgulayan Ataman, “Son iki dakika hakkında çok fazla şey söylemek istemiyorum. Devre arasında oyuncularıma 'Yumuşak oynuyoruz' dedim. Ancak istatistik kağıdına baktığınızda Sırbistan'ın 34, bizimse 16 serbest atış attığımızı görüyorsunuz. Bu komik bir durum" şeklinde görüşlerini aktardı. 

FIBA'nın hazırlık turnuvalarını daha çok ciddiye alarak bazı kuralları değiştirmesi ve resmi bir maça hakem gönderdiği gibi hazırlık maçlarına da hakem göndermesi gerektiğini belirten Ergin Ataman, şunları kaydetti:

"Türkiye'de oynadığımızda üç Türk hakemle, Sırbistan'da üç Sırp hakemle, İspanya'da üç İspanyol hakemle oynuyoruz. Sürekli aynı şey oluyor. Bu durum basketbolun gerçeğine ve seyir zevkine uygun değil. FIBA, tüm milli takımların hazırlık maçları oynadığı bu yaklaşık bir aylık süreci takvime oturtmalı ve resmi hakemler görevlendirilmeli."

Sırbistan'dan Yunanistan'a geçecekler 

A Milli Takım, Yunanistan ile 20 Ağustos Çarşamba günü deplasmanda oynayacağı maç için Sırbistan'dan yarın bu ülkeye geçecek.

Acıbadem Belgrad Turnuvası'nın ardından Türkiye'ye dönmeyen milliler, Sırbistan'da kaldı. Bu ülkede yapacağı antrenmanla hazırlıklarına devam edecek "12 Dev Adam", yarın buradan Yunanistan'a gidecek. 

A Milliler, Yunanistan ile oynayacağı maçın ardından 21 Ağustos Perşembe günü İstanbul'a dönecek.