TRABZON

Trabzonspor Teknik Direktörü Rıza ÇalımbaySüper Lig'in 18. haftasında deplasmanda Atiker Konyaspor ile oynayacakları maç öncesi Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde basın toplantısı düzenledi.

Bordo-mavili takımın deneyimli teknik adamı, Ziraat Türkiye Kupası'nda Atiker Konyaspor karşısında ilk maça ideal bir kadroyla çıkamadıklarını belirterek, "Ben öbür arkadaşlarıma da güveniyordum. Hem o arkadaşlar için de bir şans oldu. Özellikle deplasmanda girdiğimiz gol pozisyonlarını değerlendirmemiz gerekiyordu. Ziraat Türkiye Kupası'nı müzesine getirmiş, sıradan olmayan bir takımla karşılaştık. İşimizin kolay olamayacağını biliyorduk. Hiçbir zaman ilk maçta çıkardığım kadrodan dolayı pişman değilim. Ben tüm arkadaşlarıma güveniyorum, inanıyorum ama burada gol yemememiz gerekiyordu. Golü telafi edecek oyunu da oynadık. İkinci yarı çok iyi maç oynadık. Belki de en çok pozisyona girdiğimiz maçlardan bir tanesiydi. Böyle şanssızlıklar yaşanıyor. " diye konuştu.

Devre arası transfer gerçekleştirmenin çok zor olduğunu aktaran Çalımbay, "Yine de başkan, yönetim elinden gayreti gösteriyor. Yapabilirsek transfer yapacağız, yapamazsak bu takımla gideceğiz. Hiçbir sıkıntımız yok." yorumunu yaptı.

Çalımbay, "Tek üzüldüğüm şey hemen olumsuz hava estiriliyor." diyerek, şöyle devam etti:

"Bu iyi bir şey değil. Ligde 17 final maçımız var. Takımıma yürekten inanıyorum. Ben burada ne bir sözleşme ne de başka bir şey peşindeyim. Tek düşüncem Trabzonspor'u iyi, çok iyi yere getirmek, gelmemesi için bir neden yok. Bütün takımların puanları birbirine yakın. Böyle olumsuz hava estireceğimize takıma, oyunculara destek verelim. Baktığımız zaman kupa maçları her türlü sonuca açıktır. Her takım, birbirini yenebilir. Biz de iki kulvarda gitmek isterdik. Bunlar geride kaldı. Artık insanları eleştirmek yerine tam destek zamanıdır. Taraftarlarımızdan bunu bekliyorum. Bunu yapacaklarına inanıyorum."

Eleştirilere saygı duyduklarını dile getiren Çalımbay, "Tabii herkes eleştirecek, bunlara saygı duyuyoruz. Biz adaletli davranıyoruz, kimi daha iyi ve formda görüyorsak o arkadaşlara şan veriyoruz. Takımımdan memnunum. Biz çok güzel yerlere bu arkadaşların sayesinde geldik. Bu arkadaşlarla yolumuza devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Yusuf Yazıcı'ya yönelik eleştiriler

Çalımbay, kupa maçında eleştirilen Yusuf Yazıcı konusundaki bir soruya da "Yusuf'un üstüne fazla gitmeye gerek yok. Genç arkadaşımız. İkinci yarı pozisyonunu değiştirdik, çok iyi oynadı. Katı defansa karşı mücadele ettik. Bunlar olacak." yanıtını verdi. 

Takımda bazı oyuncular hakkında transfer dedikodusu çıkmasına ilişkin ise Çalımbay, şunları söyledi:

"Burak, çok golcü bir oyuncu. Geçen sene de bu sene de çok gol attı. Dolayısıyla tekliflerin gelmesi, bunu açıklaması da normal. Cenk Tosun da Beşiktaş'ın en iyi oyuncusuydu, ona da teklifler geldi ve gitti. Rodallega'nın sözleşmesinde de öyle yazılı bir madde varmış. Ona yapacak bir şey yok ama bunların hiçbirisi doğru değil. Ne Burak'ın gitmesi ne de Rodallega'nın başka şeylerle ilgilenmesi gerçek değil. Bunların hiçbiri yok. Herkes rahat olsun."

Novak'ı değerlendirdi

Çalımbay, sol bek mevkisi için sözleşme imzalaması beklenen Çek oyuncu Filip Novak konusunda ise "Novak'ı izledik, sol bek, stoper oynuyor. Üçlü oynadıkları zaman en soldaki stoperi oynuyor. Takımı Damimarka'da lider. Oyun disiplini çok iyi, kafa hakimiyeti iyi oyuncu. O gözle baktık, gördük. İnşallah bugün sonuçlanır. Transfer tamamlanırsa iyi bir oyuncu aldığımızı umuyorum. Arkadaşımız, geç geldi. Keşke kampa katılabilseydi, herkes uğraştı, mücadele etti. Maçtan sonra sabaha kadar uğraştılar. Maalesef devre arasında o sıkıntılar yaşanıyor. İyi bir oyuncu aldığımızı düşünüyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Tek hedeflerinin Atiker Konyaspor maçı olduğunu ifade eden Çalımbay, şunları kaydetti:

"Kolay kolay bir maça iki gün önceden gitmeyiz. Maçın değerini, kıymetini, her şeyini biliyoruz. Bir aksilik olmazsa tam kadro orada olacağız. Amacımız oradan galibiyetle ayrılmak. Tek düşüncemiz ligin sonunda Trabzonsporumuzu layık olduğu yere ulaştırmak. Fenerbahçe maçı çok önemli. Konya maçı bence daha önemli kritik ve yüzde yüz kazanmamız gereken bir maç. Oyuncularımın hepsi dört gözle bu maçı bekliyor. Herkesin elinden gelen her şeyi yapacağına inanıyoruz. Bizim için lig yeniden başlıyor. 17 final maçı var, tek isteğimiz olumlu destek."