ANKARA - Serbest stil 125 kiloda dünya ve Avrupa şampiyonluğu bulunan Taha Akgül, AA muhabirine, olimpiyatlar öncesinde yapacakları kamp ve hazırlıklara ilişkin değerlendirmede bulundu.

Olimpiyatlara kısa bir süre kaldığını ve çalışmaların yoğun tempoda sürdüğünü ifade eden Taha, "3 Temmuz Pazar günü Bolu'da yükseklik ve kondisyon kampına gireceğiz. Milli takım kampına kadar Erzurum'da özel çalışma yapacağım. Bolu kampına ön hazırlık olsun diye bu süreyi değerlendireceğim." diye konuştu.

"Olimpiyat madalyasını ekleyeceğim"

İyi bir kamp dönemi geçireceklerini vurgulayan Taha, "İnşallah en iyi şekilde kampları değerlendirerek, olimpiyatlara gideriz. Dünya ve Avrupa şampiyonluklarımın yanına eksik olan olimpiyat madalyasını ekleyeceğim." diye konuştu.

Dünya ve Avrupa şampiyonalarına oranla olimpiyat çalışmalarının daha stresli geçtiğini dile getiren milli güreşçi, şunları kaydetti:

"Olimpiyatların sonuna doğru güreş müsabakaları yapılıyor. Olimpiyatların başında ülkemiz adına madalyalar gelmez ise bizim sorumluluğumuz artacak. Bu nedenden dolayı ister istemez beklentilerden dolayı insan stres oluyor. Biz de tecrübe kazandık. Serbest stil güreşin takım kaptanıyım, 4 sene boyunca düzenlenen Avrupa ve dünya şampiyonalarını boş geçmedim, bütün hepsinde madalya aldım. Takım arkadaşlarıma tecrübelerimi aktarıp onlara yardımcı olacağım. Rio Olimpiyatları'ndan madalyalarla dönmek istiyoruz."