İSTANBUL - Grup maçlarının sona erdiği 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2016), kariyerlerini Türkiye'de sürdüren 15 oyuncu ülkeleri adına mücadele etti.

Bir üst turu 7 isim (Dzemaili, Dzsudzsak, Eren Derdiyok, Nani, Quaresma, Podolski ve Stoch) görebilirken, 4 futbolcu (Nani 2, Dzsudzsak 2, Stancu 2 ve Necid 1) gol sevinci yaşadı.

Üç oyuncu (Sivok, Isaksson ve Dzsudzsak) 3 maçta da 90'ar dakika görev yaptı, 3 oyuncu ise (Podolski, Eren Derdiyok ve Boyko) hiçbir maçta forma şansı bulamadı. 

Sözleşmesi belirsiz isimler 

Şampiyona'da, Süper Lig kulüpleriyle sözleşmesi devam eden 15 ismin yanı sıra geçen sezon Türkiye'de oynayan fakat henüz durumları netlik kazanmamış 2 isim de mücadele etti.

Beşiktaş'ta kalıp kalmayacağı belirsizliğini koruyan Alman oyuncu Mario Gomez, grubun ilk karşılaşması olan Ukrayna maçında oynamadı. Polonya maçında 71. dakikada oyuna giren Gomez, ilk 11'de sahaya çıktığı Kuzey İrlanda karşılaşmasında Almanya'ya galibiyeti getiren golü attı.

Geçen sezon Osmanlıspor kadrosunda yer alan Rumen oyuncu Gabriel Torje ise Fransa maçında 8 dakika, İsviçre karşısında 90 dakika ve Arnavutluk müsabakasında 33 dakika sahada kaldı. 

Geçtiğimiz sezon Türkiye'de oynayanlar
2015-16 sezonunda Süper Lig'de oynayan ve sezon sonunda takımlarından ayrılan 3 isim 2016 Avrupa Şampiyonası'nda ülkelerinin formalarını giydi.

Fenerbahçe'nin eski oyuncuları Portekizli Bruno Alves ve Çek Cumhuriyeti'nden Michael Kadlec grup maçlarında yer alamadı.

Galatasaray'ın geçtiğimiz sezon Manchester City'den kiralık olarak kadrosuna kattığı Belçikalı Jason Denayer de süre alamayan bir başka isim oldu.